ABA 2 Liga 2017/18

Lični podaci

Fotografija Nikola Pešaković
Ime i prezime: Nikola Pešaković
Datum rođenja: 16. april 1991 (27)
Visina: 193 cm
Broj dresa: 11
Pozicija: Bek

BiografijaNikola je dete Borca i jedan od najperspektivnijih igrača u nekoliko poslednjih godina našeg kluba. Prošao je sve mlađe selekcije Borca i još kao junior dobio je šansu da nastupi u prvom timu. Tu šansu je vrlo dobro iskoristio, pa je u sezoni 2010/11 imao neke vrlo zapažene partije. To ga je preporučilo kao ogromnog talenta evroligaškoj ekipi Partizana. U Partizan je prešao u martu 2011. nakon završene sezone u dresu Borca. U Partizanu je nastupao u Super ligi Srbije i sa beogradskim klubom osvojio titulu prvaka Srbije. Nakon završetka takmičenja doživeo je vrlo nezgodnu povredu kolena, koja ga je praktično izbacila iz konkurencije u Partizanu, pa je sezonu 2011/12 uglavnom provodio sa strane posmatrajući svoje saigrače.

Nakon oporavka prosleđen je našem timu na pozajmicu, ali nije uspeo da uđe u pravi takmičarksi ritam pa ga je Partizan u sezoni 2012/13 prepustio ekipi Vojvodine. Ni u Vojvodini nije uspeo da ponovi partije koje je pružao pre neugodne povrede, ali je imao nekoliko blistavih izdanja. Pred početak sezone 2013/14 vratio se svojoj "kući" i potpisao ugovor sa Borcem u kome je ostao jednu sezonu.

Godine 2014. seli se u Grčku i potpisuje ugovor sa ekipom Nea Kifisia, odakle 2015. godine odlazi u ekipu Igokee, za koju je nastupao do kraja sezone 2016/17. Pred početak aktuelne sezone potpisao je ugovor sa našim klubom i četvrti put će nastupiti za Borac.