Borac Mozzart Sport - Metalac (subota, 19h)

petak, 26 oktobar 2012 17:55

Borac Mozzart Sport u okviru četvrtog kola Košarkaške lige Srbije, u subotu od 19 časova, ugostiće ekipu Metalca iz Valjeva. Pojačani Pantićem i Radisavljevićem košarkaši našeg tima nadaju se prvom trijumfu u šampionatu.

„Meč sa Metalcem može da odredi naše planove i ambicije u nastavku prvenstva i zbog toga je veoma bitan“, podvlači trener našeg tima, Raško Bojić. „Dosadašnje utakmice smo odigrali na gornjoj granici naših mogućnosti ali to nije bilo dovoljno za pobedu u novoj sezoni. Porazi su bili posledica manjeg broja igrača u rotaciji i deficita na poziciji pet. Zbog toga su čelnici kluba i naš generalni sponzor, kompanija Mozzart, angažovali Mladena Pantića i Miljana Radisavljevića. Oni su sa nama radili poslednjih mesec i po dana i zbog toga će se lakše adaptirati“.

Po mišljenju trenera Bojića, Metalac ima jednu od naiskusnijih i najkvalitetnijih ekipa u ligi koja će se boriti za najviši plasman.

„Metalac ima četiri klasične petice i dominantnu unutrašnju igru. Svih 40 minuta igraju agresivno, na granici faula i imaju veliki broj pokušaja u šutu za tri poena. Očekuje nas teška utakmica u kojoj će nam biti potrerbno dosta znanja, koncentracije ali i sportske sreće“, konstatovao je Bojić.

Iskusni Mladen Pantić je istakao da će Borac Mozzart Sport pokušati da odgovori na sistem igre koji forsira Metalac.

„Gosti igraju agresivno u odbrani sa čestim izmenama a mi sada imamo dvojicu igrača više za rotaciju. Ekipa je u dosadašnje tri utakmice igala na gornjoj granici mogućnosti ali je falilo malo sreće da trijumfuje. Nadam se da će se našim dolaskom nešto promeniti. Igramo pred domaćom publikom i imamo pravo da se nadamo pobedi“, zaključio je Pantić.

Direktor našeg kluba, Marko Ivanović, izrazio je zadovoljstvo što je centar Mladen Pantić prihvatio poziv da pomogne klubu.

„Dolaskom Pantića tim je dobio jednu drugu dimenziju naročito na poziciji pet“, ističe Ivanović. „Trudićemo se da opravdamo poverenje generalnog sponzora kompanije Mozzart ali i ostalih sponzora, grada i navijača. Želimo da ostvarimo zacrtane ciljeve ali je potrebno strpljenje. Uklapanje Pantića i Radisavljevića ići će brže jer su trenirali sa ekipom. Radisavljević je Borčevo dete, imao je pauzu od godinu i po dana i pružili smo mu šansu da se vrati. Tako ćemo uraditi sa svom Borčevom decom“, konstatovao je Ivanović.

 

(Izvor: Mozzart Sport)