Dominacija u reketu - ključ pobede

ponedeljak, 29 oktobar 2012 00:09

U jednom od derbija četvrtog kola Košarkaške lige Srbije naš klub je savladao Metalac i stigao do prve pobede u šampionatu. Košarkaši Borac Mozzart Sporta su, pojačani Pantićem i Radisavljevićem, lakše nego što se očekivalo uknjižili dva boda.

„Metalac je uz Vojvodinu jedan od najkvalitetnijih i najkompletnijih sastava u ligi“, ističe trener našeg tima, Raško Bojić. „Borac je bio deficitaran na određenim pozicijama u timu ali smo adekvatno reagovali i doveli dva pojačanja. Sada ovaj tim izgleda drugačije, bili smo bez klasične petice, jer smo angažovali Pantića koji je kvalitetan igrač i čovek. Sa njim smo dobili nove mogućnosti u napadu, što je on demonstrirao na subotnjoj utakmici. Pantić je bio naša pokretačka snaga i faktor sigurnosti“.

Obe ekipe su imale očajan procenat u pokušajima za tri poena.

„Zato je Borac bio dominantan u reketu jer smo imali sedamnaest skokova više od gostujućeg sastava. Takođe, bili smo precizniji sa linije slobodnih bacanja i pokušajima za dva poena“, zaključio je Bojić.

Mlađen Šljivančanin se nada da je naš klub započeo seriju pozitivnih rezultata.

„Odigrali smo čvrsto, agresivno u odbrani i ostvarili smo prevagu u skoku. Naša pobeda je više nego zaslužena“, kazao je Šljivančanin.

Borac Mozzart Sport u narednom kolu igra u Nišu sa Konstantinom.

 

(Izvor: Mozzart Sport)