Naš tim bolji od Jagodine

nedelja, 24 februar 2013 02:08

U utakmici 22. kola, naši košarkaši slavili su pred svojim navijačima protiv ekipe Jagodine, rezultatom 78:52. Prelomila odlična druga četvrtina našeg tima kada je i napravljena nedostižna prednost, koja je do kraja meča održavana. Najefikasniji kod naših igrača bio je Milivoje Božović sa 19 postignutih poena i 14 skokova, sjajno mu je asistirao Nemanja Protić koji je imao 12 poena i 9 asistencija. Pored njih dvocifreni su još bili Trtić (12p), Radović i Todorović (10p). Kod gostiju najviše se istakao Adam Mirković sa 14 postignutih poena.

Početak meča obeležila je bolja igra gostiju, gde su naši košarkaši za tri minuta postigli samo jednu trojku (Protić), dok su gosti na svom kontu imali već 11 poena. U drugom delu prve četvrtine naš tim uspeo je da se konsoliduje i sustigne prednost gostiju, čak i prestigne. Na kraju prve deonice rezultat je glasio 17:15.

Druga četvrtina je započela odličnom igrom našeg tima, onako kako su naši igrači i završili prvu četvrtinu. Razigrali su se svi igrači, a prednjačili su Božović i Trtić, koji su preciznim šutevima povećavali prednost svog tima, tako da je druga deonica završena prednošću našeg tima od 38:21. Najefikasniji je bio Božović sa 11 postignutih poena.

Drugo poluvreme započelo je boljom igrom gostiju, kao i na početku meča. Ovo je period igre u kome naš tim u poslednje vreme ima standardnih problema da pronađe svoju igru, na sreću danas su imali veoma raspoloženog Božovića koji je pokazao sav svoj asortima jednog univerzalnog igrača. U trećoj četvrtini igran je koš za koš, čime je naš tim čuvao već stečenu prednost. Pred početak poslednje četvrtine naš tim imao je suficit od 15 poena.

U poslednoj deonici trener Bojić pokušao je da odmori neke od nosilaca igre i tako pruži šansu mlađim igračima, ali se to nije osetilo u rezultatu, koji je praktično održavan još od druge četvrtine. Trtić je preciznim čutevima uspeo da digne prednost i na 20 razlike. Bez mnogo muke naši igrači su priveli utakmicu kraju i uspeli da slave rezultatom 78:52.

 

Narednu utakmicu Borac Mozzart Sport igra kao gost ekipe Tamiša iz Pančeva. Utakmica je na programu u sledeću subotu od 18:30, u Hali u Pančevu.