Susreti Čačka i Novog Sada

nedelja, 09 jun 2013 08:41

Prijateljstvo dva grada, Čačka i Novog Sada, u subotu je potvrđeno i na košarkaškom terenu. Košarkaški klub Borac Mozzart Sport ugostio je novosadsku kadetsku i juniorsku selekciju. Novi Sad je sa mlađim timovima Čačka odigrao dve prijateljske utakmice. Gostujuće ekipe bile su pojačane igračima ostalih novosadskih klubova, a u domaćem timu, osim igrača našeg kluba, našli su se igrači Mladosti i Železničara.

Trener Mladosti Mihailo Šušić predvodio je kadetsku ekipu Čačka, a juniorsku ekipu trener našeg kluba, Dejan Tomašević. Treneri Železničara našli su se u ulozi pomoćnika za obe ekipe.

"Pre mesec dana smo organizovali susrete Vojvodine i Beograda, u ženskoj konkurenciji, u Novom Bečeju. Dogovorili smo se da susreti u muškoj konkurenciji budu za mlađe selekcije. Neophodno je popularizovati i motivisati mlade igrače, naročito sada kada nema takmičenja. Proširićemo prijateljske susrete, pošto će nam se pridružiti i Beograd. Sada su se sastale selekcije Vojvodine i Šumadije" - rekao je Branko Lozanov, generalni sekretar Košarkaškog saveza Vojvodine.

Kako organizatori najavljuju, prijateljski susreti dva grada prerašće u tradiciju. Na jesen će i Novi Sad uzvratiti gostoprimstvo Čačanima.

"Sada je idealno vreme za prijateljske utakmice, pošto su neki igrači na pripremama sa reprezentacojom, a završena je i Razvojna liga, tako da je ovo prilika da produžimo sezonu. Ovo je i jedno izvanredno druženje dva sportska grada. Naši susreti će prerasti u tradiciju i već smo najavljivali, biće organizovani dva puta godišnje. Mi ćemo otići u Novi Sad u septembru ili oktobru. Dogovorićemo se da li će to biti pre ili posle kvalifikacija" - potvrdio je direktor Borac Mozzart Sporta, Marko Ivanović.

U obe prijateljske utakmice Čačak je pobedio Novi Sad. Kadeti su dobili Vojvođane sa 92:75 (24:21, 18:21, 18:19, 32:14). A naši juniori slavili su sa 75:68 (23:20, 17:17, 21:19, 14:12).

Pogledajte foto galeriju sa odigranih utakmica.

(Izvor: Čačanski glas)