Memorijalni turnir Haris Brkić

ponedeljak, 17 jun 2013 18:03

Memorijalni turnir mlađih kategorija u znak sećanja na tragično preminulog košarkaša ove godine organizuje se po 13. put za redom. Na turniru učestvuju kadeti ili pioniri klubova u kojima je Haris Brkić nastupao kao igrač, a to su Budućnost iz Podgorice, Bosna iz Sarajeva, Partizan iz Beograda i Borac iz Čačka.

Ovogodišnji turnir biće održan u Sarajevu, a organizator je Košarkaški klub Bosna. Otvaranje turnira je zakazano za 20. jun, uz prigodnu konferenciju za medije, na kojoj će učesnici govoriti o Harisu Brkiću i značaju turnira.

Turnir je i prilika da se klubovi, kao i kompletna košarkaška i sportska javnost, podsete lika i dela velikog asa. Do sada Partizan je devet puta bio osvajač ovog turnira, Bosna dva puta, dok je Budućnost jednom osvojila Memorijal "Haris Brkić". Prošlogodišniji Memorijal održan je u Beogradu, a osvojili su ga pioniri Partizana.

Haris Brkić nastupao je za naš klub u sezoni 1992/93 kao pozajmljen igrač beogradskog Partizana, u koji se vratio nakon pozajmice. U Partizanu je igrao šest sezona, sve do 1999, kada je prešao u podgoričku Budućnost. Za Budućnost je igrao sezonu i po, nakon čega se ponovo vratio u Partizan. Tragično je nastradao 12. decembra 2000. godine na parkingu ispred hale Pionir, kada ga je još uvek nepoznati napadač ustrelio iz vatrenog oružija. Tri dana nakon toga preminuo je u svojoj 26. godini života.