Direktor Ivanović o završenoj sezoni i ambicijama za budućnost

ponedeljak, 24 jun 2013 19:31

Košarkaški klub Borac Mozzart Sport polako privodi kraju i sumirnje rezultata za sezonu 2012/13 koju je prvi tim završio uspešnim nastupom u Razvojnoj ligi Srbije. Direktor čačanskog prvoligaša, Marko Ivanović kaže da će ubrzo uslediti „selektivna“ pauza ali i da je pred rukovodstvom kluba, u letnjim mesecima, puno obaveza.

„Pre svega moram da se zahvalim generalnom sponzoru, kompaniji Mozzart, bez čije pomoći, jedan od najstarijih klubova u zemlji, ne bi mogao normalno da funkcioniše i završi ovu sezonu“, ističe Ivanović. „Borac je iznedrio niz igračkih i trenerskih veličina, a rukovodstvo kluba se nada da će saradnja sa Mozzartom i dalje biti na vrhunskom nivou. Jasno je da bi bez pomoći Mozzarta funkcionisanje kluba došlo u pitanje“.

Tokom juna i jula Borac će se suočiti sa dodatnim problemima.

„Na dnevni red stiže čak sedam tužbi bivših igrača iz sezona 2009/10, 2010/11 i 2011/12. Borac, u većini sporova sa bivšim igračima, ne spori potraživanja, samo zbog teške materijalne situacije u celoj zemlji, srpskom sportu i samom klubu, pokušava da prolongira isplatu i nada se dogovoru o reprogramu duga. Na to smo prinuđeni kako bi formirali tim za sledeću takmičarsku godinu i sprovodili redovne aktivnosti. Takođe, treba napomenuti da je dug nastao u ranijem periodu, pre dolaska našeg sadašnjeg generalnog sponzora“.

Klub je očekivao veću finansijsku pomoć od lokalne samouprave.

„Pred početak takmičarske godine Borac je planirao da će od grada dobiti određeni novčani iznos ali je iz budžeta Čačka opredeljeno znatno manje sredstava. U takvoj situaciji u pomoć su pritekli prijatelji kluba koji su donacijama i spozorstvima omogućili da okončamo sezonu. Njima takođe dugujemo veliku zahvalnost. Svesni smo da nam minus napravljen pre nekoliko godina otežava poslovanje".

Prvi tim će ostati na okupu i prvih dana jula ali će potom uslediti pauza. Početak priprema biće zakazan za 5. avgust.

„Već vodimo određene razgovore sa igračima kojima je istekao ugovor i onima koji su ponikli u Borcu, a koji su izrazili želju da se vrate i čije se ambicije poklapaju sa našim. Imamo zakazanu i prvu kontrolnu utakmicu sa ekipom Temišvara negde krajem avgusta. Za naše mlađe selekcije poslednja provera bila je na memorijalu “Haris Brkić” koji se ove godine održao u Sarajevu uz učešće Bosne, Budućnosti i Partizana. Sa „crno-belima“, njihovim autobusom, putovali smo u BiH“.

Kad su mlađe kategorije u pitanju već imate lepe vesti u vezi sa narednom sezonom.

“Poznato je da smo bili domaćini finalnog turnira Heba juniorske lige. Za organizaciju finala dobili smo pohvale od KSS I potpredsednika Dejana Tomaševića. Već sad mogu da najavim da ćemo se ponovo kandidovati za domaćina sledećeg finala”, konstatovao je Ivanović.

 

(Izvor: www.mozzartsport.com)