Aleksandar Bjelić o pripremama U18 reprezentacije

petak, 28 jun 2013 19:21

Kao što smo već pisali, trener naših juniora i pomoćnik u prvom timu, Aleksandar Bjelić, jedan je od članova stručnog štaba reprezentacije do 18 godina. Juniorska selekcija Srbije sprema se za EP koje se od 18. do 28. jula održava u Letoniji. Trener u stručnom štabu košarkaša rođenih 1995. godine, Aleksandar Bjelić ističe da su uslovi za rad odlični.

„Pripreme smo počeli 3. juna testiranjima u Beogradu, a već 5. juna bili smo na Kopaoniku“, kaže Bjelić. „Od 17. do 23. radili smo u Vrnjačkoj banji a trenutno smo u Boru gde nas očekuju ozbiljnije kontrolne utakmice. Na turniru pored nas učestvuju reprezentacije U18 Ukrajine, Rusije i Francuske“.

To nisu prve provere, ranije ste odigrali dve utakmice sa BiH.

„Praktično sad kreće završna faza u kojoj ćemo kroz treninge i utakmice doći do željene igre i konačnog tima. Ima igrača koji kubure sa povredama, dvojica su u reprezentaciji koju vodi Dejan Mijatović i ima vremena da spisak skratimo na dvanaest imena“.

Očekuje vas i turnir u Španiji gde su takođe zakazani kontrolni mečevi.

„Prvo smo par dana u Beogradu, potom putujemo u Španiju gde igramo tri utakmice i ponovo se vraćamo u naš glavni grad. U Beogradu ćemo odigrati protiv Švedske i Danske a nadamo se da ćemo tada dostići željenu formu“, zaključio je Bjelić inače pomoćnik u prvom timu Borac Mozzart Sporta i trener naših juniora .

Ambicije juniorske reprezentacije Srbije zavisiće od konačnog sastava i oporavka pojedinih igrača.

(Izvor: www.mozzartsport.com)