Borac Mocart sport - Temišvar 71:64

utorak, 27 avgust 2013 23:50

 

(20:18, 10:17,21:13, 20:16)

 

 

Košarkaši Borac Mocart sporta pkazali su svojoj publici sjajnu igru  u prvoj prijateljskoj utakmici protiv Temišvara. Posle izjednačene igre na početku i pada u drugoj četvrtini, nastavak je definitivno pripao Čačanima. Solidan zalog u trećoj četvrtini omogućio im je i mirniju završnicu.  

- Prvo poluvreme smo korektno odigrali, a u drugom smo pali, naročito u odbrani. Pravili smo neshvatljive greške, što je Borac umeo da kazni, posebno u četvrtoj četvrtini kada su nam dali četiri trojke. Po tim trojkama su oni itekako prepoznatljivi i znaju da ih pogode ako zatreba - komentar je Nenada Mandića, pomoćnog trenera Temišvara. 

- Jaki su i iskusni, što se videlo posle naših grešaka u odbrani - sličano je prokomentarisao i Tremejn Džonson, igrača koji je pre mesec dana iz Los Anđelesa stigao u Rumuniju. U Americi je igrao za univerzitetski tim Istočnog Vašingtona.

Pobeda Čačana je još ubedljivija s obzirom na činjenicu da Temišvar ima sedam stranaca i da je klub sa astronomskim budžetom.

-Dali smo sve od sebe da ostavimo dobar utisak pred publikom i pokažemo kako smo do sada trenirali u pripremnom periodu. Krasila nas je jaka odbrana i brza igra u tranziciji. Nadam se da ćemo tako igrati i u prvenstvu, imati dosta pobeda i obezbediti plasman u ABA ligu - rekao je košarkaš Borac Mocart sporta Filip Dumić.

- Protivnik nam je bio po meri, možda i jači s obzirom da smo na startu priprema. Zadovoljni smo onim što su naši momci pokazali. Nadam se da je i publika uživala. Mogla je da vidi mladu, borbenu ekipu Borac Mocart sporta koja je od samog starta nametnula agresivnu igru. Ova utakmica uliva optimizam. Ostaje nam da eventualno pojačamo poziciju pet i imaćemo respektabilan tim u predstojećoj sezoni - uveren je Aleksandar Bjelić, pomoćni trener Borac Mocart sporta.

U domaćem timu četiri igrača su zabeležila dvocifreni indeks korisnosti, Cvetković 19, Dumić 17, Mandić i Stevović 15. Kod Rumuna je Radulović imao 19 indeksnih poena, a Li 15.

 

Borac Mocart sport: Avramović, Mitrović, Maravić 2, Stevović 15, Dumić 11, Pešaković 5, Mandić 12, Cvetković 15, Radisavljević 4, Radović 7. 

Temišvar: Jovanović 6, Andrei 3, Panić 5, Tot 8, Lapušte 2, Džonson 5, Filip, Volkus 6, Radulović 17, Li 12.