Borac MS - Crnokosa (subota, 19h)

subota, 09 novembar 2013 14:29

Derbi šestog kola KLS odigraće večeras od 19h Borac Mozzart Sport i Crnokosa. Ekipa iz Kosjerića ima samo jedan poraz, dok su naši igrači posle tri startne pobede doživeli dva poraza i žele da se vrate u pobednički ritam.

"Želimo da se vratimo na pobednički kolosek“, kaže trener Borac Mozzart Sporta, Raško Bojić. „Svesni smo da neće biti lako, jer gosti imaju veoma iskusan sastav. Teret njihove igre u napadu podjednako mogu da podnesu centri i bekovi. Ipak, moram da istaknem našeg bivšeg člana, Radenka Pilčevića, koji se nametnuo kao vodeći igrač. On diktira ritam i uvek je poenterski raspoložen. Očekujem da će Borac Mozzart Sport biti pravi, na nivou nekih ranijih utakmica, i da ćemo dobrim pristupom doći do četvrte pobede“, zaključio je Bojić.

Bek našeg kluba, Nikola Pešaković, podvlači da posle dva poraza u Čačak stiže ekipa koja je najprijatnije iznenadila poznavaoce košarke.

„Crnokosa je pokazala da ima sastav za najviši plasman“, kaže Pešaković. „Najbolji igrač gostiju je Radenko Pilčević, i pokušaćemo da ga svedemo na neki napadački minimum. Borac Mozzart Sport ima obavezu prema svojim navijačima, koji dolaze u velikom broju, da se iskupi za loše izdanje protiv Konstantina. Očekujem da ćemo se vratiti u pravi ritam“, optimista je Pešaković.

Direktor Borac Mozzart Sporta, Marko Ivanović, kaže da svi u klubu i oko kluba očekuju pobedu nad Crnokosom.

„Imamo zgusnut raspored, jer u utorak gostujemo u Vršcu a potom nam dolazi Tamiš“, podvlači Ivanović. „Sad je prilika da se izborimo za visok plasman koji bi nas odveo u Superligu. Raduje podatak da nam se priključio Milivoje Božović, koji je deo prošle sezone proveo u Borcu. Imao je određene ponude iz Albe i Turova, ali se nadam da će sa nama ostati što duže, jer je kvalitetan igrač i ličnost. Očekujem da će nam maksimalno pomoći, a ima još igrača koji bi želeli da budu naši članovi. Pozivam publiku da dvoranu ispuni do poslednjeg mesta“, zaključio je Ivanović.

Utakmica Borac Mozzart Sport - Crnokosa na programu je danas od 19h u hali kraj Morave.

Izvor: www.mozzartsport.com