Pobeda u uzbudljivoj završnici

subota, 09 novembar 2013 22:10

Naši igrači su uspeli da u interesantnom i uzbudljivom meču savladaju Crnokosu rezultatom, 76:73. Posle ove utakmice u dvorani kraj Morave, Borac Mozzart Sport se izjednačio po broju pobeda sa ekipom iz Kosjerića. U pobedničkom sastavu istakla su se četvorica igrača sa dvocifrenim učinkom, a najefikasniji je bio Protić sa 23 poena. Dok je u gostujućoj ekipi najbolji učinak ostvario Pilčević i bio prvi strelac meča sa 24 postignuta poena. Na ovoj utakmici je debitovao i Milivoje Božović, poslednje pojačanje našeg tima. On je za 11 minuta na parketu postigao dva poena i imao 3 skoka.

Gosti su utakmicu počeli bez najboljeg igrača, Čačanina, Radenka Pilčevića, pa su za sedam minuta postigli svega dva poena. Na suprotnoj strani naši igrači su solidno otvorili utakmicu i poveli sa 9:2. Kod prve dvocifrene prednosti izabranika Raška Bojića (14:3), trener Crnokose je zatražio prvi tajm aut.

Tokom drugog kvartala Borac Mozzart Sport je uglavnom održavao suficit od deset poena. U šesnaestom minutu gosti su bili prinuđeni da zatraže drugi tajm aut, jer su domaći poveli sa, 32 :17. Do odlaska na odmor prednost se uvećala na 18 poena (38:20). U prvom poluvremenu dvocifreni učinak ostvario je jedino Nemanja Protić (11), dok je najefikasniji kod Kosjerića bio Pilčević (7).

Na početku treće deonice Borac Mozzart Sport je imao i 20 poena viška, ali su se potom razigrali Pilčević i Rondović koji su uticali da se deficit smanji (45:34) i da trener našeg tima zatraži odmor. I nakon tajm auta naši igrači su nastavili sa anemičnom igrom, nisu bili ni blizu onog tima iz prvog poluvremena, pa se razlika istopila (53:44).

U poslednjih deset minuta puleni Raška Bojića ušli su sa deset poena viška (57:47). Tek što je počela poslednja četvrtina igrači Crnokose su rešili dva napada i razlika domaćih se ponovo istopila (57:51). Na sreću naših navijača Mandić i Cvetković su rešili situacije pod tablom, uz dodatno slobodno bacanje, pa su prednost podigli na jedanaest razlike. Na scenu je ponovo stupio Pilčević i poenima iz igre i sa linije slobodnih bacanja sveo deficit na četiri poena (68:64).

Poslednja tri minuta obećavala su dramatičnu završnicu jer su gosti u potpunosti uhvatili priključak (69:68). Poenima Rondovića, Crnokosa je prvi put poveli sa 69:70, a Protić je doneo poravnanje. Pri rezultatu 73:73 naši igrači su imali poslednji napad, a junak pobede bio je Nikola Pešaković koji je uz zvuk sirene pogodio za tri poena 76:73.

U sedmom vanrednom kolu koje je na programu već u utorak, Borac Mozzart Sport gostuje u Vršcu. Potom su Čačani ponovo za vikend domaćini kad dočekuju ekipu Tamiša.

Izvor: www.mozzartsport.com