Pobeda protiv Tamiša

nedelja, 17 novembar 2013 02:15

Košarkaši Borac Mozzart Sporta su savladali Tamiš rezultatom 65:61 i tako uknjižili petu pobedu u prvenstvu. Naši igrači su se iskupili za poraz od Vršca i ponovo su u vrhu tabele. Kod Tamiša dvocifreni učinak imali su Vasić i Burić, a najefikasniji igrač utakmice bio je Aco Mandić sa 20 poena i uz sedam skokova.

Tokom prve četvrtine ekipe su se smenjivale u vođstvu, ali je zahvaljujući poenima van linije 6.75 naš tim uspeo da prvu deonicu reši u svoju korist (19:17).

U drugom kvartalu Borac Mozzart Sport je uglavnom imao minimalnu prednost, ali se u finišu prvog poluvremena razigrao Maravić, pa je domaći sastav poveo sa 35:30. Gosti su trojkom smanjili prednost, ali je Cvetković spretno postigao dva poena i omogućio da naši igrači na odmor odu sa suficitom od četiri poena (37:33). U prvom poluvremenu najefikasniji igrač bio je Mandić sa devet poena. Domaći su postigli pet trojki, a gosti jednu manje.

Drugo poluvreme naš tim je otvorio trojkama Cvetkovića i Dumića, ali su nakon toga u potpunosti stali i dozvolili da Pančevci povedu sa četiri poena razlike (43:47). Trener Bojić je bio prinuđen da zatraži tajm aut koji je urodio plodom, pa su naši igrači sustigli prednost. Ipak, u poslednjih deset minuta Pančevci su ušli sa suficitom od dva poena (51:53).

Početak poslednjeg kvartala obeležio je centar našeg tima Aco Mandić sa nekoliko značajnih koševa. Isti igrač ubacio je koš za novo vođstvo Borca, (60:59). U poslednji minut naši igrači su ušli sa viškom od tri poena (64:61), a gosti su imali poslednjih sedam sekundi za napad, ali ih nisu iskoristili. Na kraju, Dumić je sa linije slobodnih bacanja zapečatio sudbinu Tamiša i doneo pobedu našem timu (65:61).

Borac Mozzart Sport: Avramović, Mitrović, Maravić 2, Popović, Čarapić,Stevović 7, Dumić 11, Pešaković 7, Mandić 20, Cvetković 7, Protić 8, Radović 3.

Tamiš: Burić 10, Đuković 6, Drobnjak, Hukić, Lalić, Manojlović 4, Mikić 9, Perak 9, Skoknić, Stanojević 9, Vasić 14.

U devetom kolu Košarkaške lige Srbije, Borac Mozzart Sport gostuje Meridijani iz Novog Sada

Izvor: www.mozzartsport.com