NAREDNA UTAKMICAUbedljiva pobeda nad OKK Beogradom

subota, 01 april 2017 23:59

U 24. kolu Mozzart Košarkaške lige Srbije Borac je u Čačku savladao ekipu OKK Beograda rezultatom 90:61. 

Borac je utakmicu započeo sa atipičnom postavom, sa Radovanovićem na centru, pa je zbog toga OKK pravio probleme u skoku tokom čitave prve deonice. Na slab skok treba dodati i lošu organizaciju igre u napadu domaćih, pa je zbog navedenog OKK vodio veći deo prve četvrtine. Tek je trojkom Mićića u poslednjim sekundama Borac stekao minimalnu prednost. 

Ali u drugoj četvrtini Borac je potpuno promenio igru. Ispravljene su greške činjene u prvoj, a na to se nadovezao bolji šut za tri poena, pa je na poluvremenu domaćin imao ubedljivu prednost (52:31). 

Drugo poluvreme proteklo je potpuno u znaku Borca. Domaćin je sve konce igre držao u svojim rukama, konstantno imajući dvocifrenu prednost. OKK nikako nije uspevao da parira protivniku, pa su Čačani potpuno zasluženo trijumfovali ubedljivom razlikom. 

Borac: Čarapić 13, Mitrović 7, Popović, Radovanović 17, Milovanović 5, Radonjić 6, A. Todorović 9, Radović 3, Mićić 14, Đoković 6, N. Todorović 5, Marinović 5. 

OKK Beograd: Manojlović 6, Simeunović 12, Milovanović 2, Dimitrijević, Nešić, Torbica 7, Jovanović 7 Mišković 11, Ćirković, Drekalović 4, Stanković 12. 

Izvor: Nikola Minović/OzonPress