NAREDNA UTAKMICA

POSLEDNJI REZULTAT

SUPERLIGA 2016/17

P
1 Crvena Zvezda mts 13 1 27
2 Partizan NIS 12 2 26
3 FMP 9 5 23
4 Mega Leks 9 5 23
5 Dynamic 5 9 19
6 Borac 4 10 18
7 Vršac 2 11 15
8 Spartak 1 12 14


Utakmica sezone za Borac protiv Dinamika (danas, 21č)

ponedeljak, 15 maj 2017 09:08

Nakon sedam odigranih kola u Mozzart Super Ligi ekipa Borca ima skor od dve pobede i pet poraza. To nije realni pokazatelj prikazane igre košarkaša Borca, jer su oni u ovih sedam utakmica igrali veoma dobro i samo zahvaljujući lošoj sreći nisu ostvarili veći broj trijumfa.

Ali igrači Borca moraju se koncentrisati na naredne mečeve, jer im od toga zavisi konačan plasman u Mozzart Super Ligi. Prva na redu, a možda i najvažnija je utakmica protiv Dinamika u Čačku. Ekipa sa Dorćola u dosadašnjem takmičenju ostvarila je pobedu više od Čačana, i uz Mega Leks predstavlja glavnog konkurenta Borcu za četvrto mesto koje vodi u ABA ligu. 

Ovo će biti veoma neizvesna i teška utakmica u kojoj je ulog veliki, što je istakao i kapiten Borca Marko Marinović: 

,,Po mom mišljenu, utakmica sa Dinamikom je ključna u ovoj sezoni u borbi za Jadransku ligu. Ovom i još nekom pobedom otvorili bi lepu priču za nastavak sezone. Biće teško, oni igraju veoma dobro, ostvarili su pobedu više u odnosu na nas. To sigurno niko nije očekivao, ali smo mi imali par kikseva. Šta da se radi, moramo da nastavimo dalje. Mi smo im pobedom u Beogradu možda poremetili neke planove, pa će sigurno želeti da nam se revanširaju u Čačku. Valja pomenuti da je Mega neočekivano izgubila par bodova i svima je dala šansu da se potajno nadaju plasmanu u Jadransku ligu“

Zbog važnosti ove utakmice biće potrebna pomoć publike kao u meču sa Zvezdom, pa je Uroš Čarapić iskoristio priliku da pozove navijače: 

,,Pozvao bih navijače da probaju da dođu u istom broju kao na utakmici sa Zvezdom, jer nam je njihova podrška preko potrebna. Ovo nam je, siguran sam, najvažnija utakmica u sezoni. Pomoć publike biće nam važna jer je Dinamik jedna dobra ekipa, a ovaj meč je za nas od ogromnog značaja. A mi im obećavamo da ćemo im se odužiti tako što ćemo pružiti odličnu partiju“. 

Naredne utakmice koje igra Borac protiv ekipa Dinamika, Mege, Spartaka i Vršca mogu biti presudne, jer ukoliko bi Čačani ostvarili pobede u ovim mečevima imali bi veliku šansu da zauzmu to željeno četvrto mesto. 

Utakmica između ekipa Borca i Dinamika biće odigrana u ponedeljak 15. maja sa početkom u 21 čas. 

Izvor: Nikola Minović/Ozon Press