NAREDNA UTAKMICA

Četvrtfinale - Superlige
Datum sreda, 23. maj. 2018. Beginn 21:00
Dynamic VIP PAY
Dynamic VIP PAY
-:- Borac
Borac


Borac - Partizan NIS (nedelja, 19č)

ponedeljak, 29 maj 2017 09:01

KK Borac će na domaćem terenu, u okviru 12. kola Mozzart Super Lige ugostiti najtrofejniji srpski klub, ekipu Partizana. Borac je u prethodnom međusobnom duelu pokazao da može da se nosi sa crno-belima, jer je izgubio sa samo šest poena razlike. Treba pomenuti da Partizan više nije tako moćan tim kao u nekim ranijim godinama, ali je i dalje znatna pretnja svim klubovima, a naročito je veliki zalogaj za ekipe iz KLS lige. 

Utakmica odigrana u Beogradu i igranje pred domaćom publikom daje nadu igračima iz Čačka da mogu da se nadaju pobedi. To je istakao i direktor KK Borac Marko Ivanović: 

,,U Beogradu je jedna lopta odlučila pobednika, i to daje pravo za nadu da u Čačku možemo pobediti. Ovo je veoma bitna utakmica za nas, s obzirom da peto i šesto mesto vode u ABA 2. Borac je zainteresovan za igranje u ABA 2. Drago mi je da se vratila košarkaška atmosfera u hali“. 

Sve više se priča o pokretanju ABA 2 lige. Ako to zaživi, i ako iz Srbije u to takmičenje budu išli petoplasirani i šestoplasirani timovi iz Super Lige, onda za to najveće šanse imaju Borac i Dinamik, koji trenutno zauzimaju ta dva mesta. Ali da bi Borac zadržao to mesto, potrebna je barem jedna pobeda do kraja takmičenja, što je naglasio i član stručnog štaba KK Borac Dejan Tomašević: 

,,Ostale su tri teške utakmice i potrebna je jedna pobeda za petu poziciju i igranje u ABA 2. U nedelju idemo na pobedu, verujem u igrače, i uz publiku možemo da trijumfujemo nad Partizanom“. 

Kao i u svim važnim utakmicama do sada, od nemerljivog značaja biće podrška publike u hali kraj Morave, koja je umela da napravi sjajnu atmosferu i da tako dodatno pomogne igračima Borca da iznesu utakmicu do kraja. Zbog toga je Matija Popović i ovaj put pozvao navijače da dođu i pomognu klubu u ovako teškoj utakmici: 

,,Pozvao bih navijače da napune dvoranu do poslednjeg mesta, jer uz njihovu vatrenu podršku možemo da pobedimo svaku ekipu, pa čak i Partizan“. 

Utakmica između Borca i Partizana biće odigrana u nedelju 28. maja sa početkom u 19 časova. Karte su u prodaji i koštaju 400 dinara, a u klubu mole navijače da dođu ranije na utakmicu kako bi sve prošlo u najboljem redu. 

Izvor: Nikola Minović/OzonPress