NAREDNA UTAKMICABorac časno završio Superligu

ponedeljak, 05 jun 2017 11:34

U poslednjem kolu ligaškog dela Mozzart Superlige Borac je na domaćem parketu u vrlo dramatičnoj završnici poražen od ekipe FMP-a sa jednim košem razlike (71:73). 

Ponovo Čačani u jednoj neizvesnoj završnici nisu imali sreće, ponovile su se utakmice protiv Mega Leksa i Partizana. Pored nedostatka sreće, kao i u tim mečevima par diskutabilnih sudijskih odluka uglavnom su išle na štetu Borca. Bez obzira na to ko je sudio te neizvesne utakmice, iz ugla čačanske publike delovalo je kao da sudije nešto imaju protiv Borca. A treba imati u vidu da je publika u hali kraj Morave košarkaški dobro potkovana, i da ne može da proguta takve propuste. Ostaje utisak kao da je nekome krivo što južno od Save i Dunava postoji samo jedan značajan košarkaški centar – Čačak, i jedan klub – KK Borac. 

Sumirajući minuli meč najefikasniji igrač Borca u ovom duelu, Milan Milovanović, izjavio je sledeće: 

,,Šta reći posle ovako teške utakmice. Već nam se treći put dešava da sve što dobro radimo 39 minuta upropastimo u poslednjem minutu. Nekako sebe smatram najviše odgovornim za ovo što se desilo, jer na koš razlike za nas promašio sam zakucavanje, što je nedopustivo. Želeo bih da se zahvalim čačanskoj publici na podršci pruženoj tokom čitave Superlige, pa i ranije. Ovom utakmicom završili smo sezonu, ne mogu da kažem da nismo opravdali neka očekivanja, borili smo se sa svima, skupo smo prodavali kožu i kada smo gubili“. 

Na žal svih u hramu košarke kraj Morave, igrači Borca su ponovili neke greške iz utakmica protiv Mega Leksa i Partizna, što ih je na kraju koštalo trijumfa. To je naglasio i član stručnog štaba KK Borac Miroslav Milić: 

,,Ponovila se utakmica sa Megom i Partizanom. Na isti način smo prokockali prednost koju smo imali, olako smo ispustili neke situacije, koštala su nas i neka promašena slobodna bacanja, ziceri itd. Na samom kraju ostaje pitanje da li su ili nisu bili koraci. Trebalo je ranije da obezbedimo veću prednost koju bi bilo lakše sačuvati do kraja. Opet smo iskazali neke greške koje su nedopustive da bi se dobio tim poput FMP-a. Mislio sam da ćemo konačno nagraditi publiku pobedom nad jednom ekipom iz ABA lige, ali trijumf smo ispustili u deliću sekunde“. 

Bilo kako bilo, košarkašima Borca treba odati priznanje za sve što su učinili tokom čitave sezone. Valja se podsetiti da su u KLS ligi u jednom momentu imali 15 vezanih pobeda, što je skor kojim malo ko u Srbiji može da se diči. Pohvale na račun Borca uputio je do skora igrač ovog kluba a sada član FMP-a Marko Radovanović: 

,,Borac je čitave sezone požrtvovano igrao svaku utakmicu, bez obzira da li je reč o KLS ligi ili Superligi, a to je pokazao i u ovom meču. Totalno su nas poremetili u napadu, nismo bili prepoznatljivi. Ja kao Čačanin i do skora igrač Borca ne mogu a da ne pohvalim sve u klubu za ostvarene rezultate, ali i navijače koji su čitave sezone bili i više nego šesti igrač. Mi se okrećemo duelu sa Partizanom, gde želimo da ostvarimo što bolji rezultat“. 

Izvor: Nikola Minović, OzonPress