NAREDNA UTAKMICABorac pozitivno odgovorio na poziv ABA lige za učešće u 2. ABA ligi

ponedeljak, 17 jul 2017 23:06

U KK Borac nedavno je stigao dopis iz ABA JTD lige koji je potpisao sportski direktor lige Žarko Čabarkapa, a u kome se između ostalog kaže da bi ABA 2. liga startovala u sezoni 2017/18 i da bi je činilo 12 ekipa, po dve iz šest država naše regije, tačnije iz bivših republika SFRJ. Takođe, navodi se da bi se utakmice verovatno igrale sredom i to 22 kola, po principu svako sa svakim, kod kuće i na strani. 

Od čačanskog kluba se traži odgovor o učešću na Jadranu 2, a pismo prenosimo u celosti zbog ostalih bitnih detalja. 

Poštovani, 

Kao što Vam je vjerojatno poznato, na Skupštini ABA lige j.t.d. održanoj dana 10.07.2017. u Zagrebu, donesena je odluka o realizaciji projekta 2. ABA lige koja bi sa startala s natjecanjem u košarkaškoj sezoni 2017/18, konkretno u jesen 2017. godine. U tom natjecanju nastupalo bi ukupno 12 klubova (po dva kluba iz 6 država naše regije – Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Hrvatske, Makedonije, Slovenije i Srbije), uz primjenu ligaškog sistema koji podrazumijeva igranje 22. kola (svaka ekipa protiv svake na domaćem i gostujućem terenu). Utakmice bi se igrale sukladno postignutom dogovoru između klubova, uz uvažavanje kalendara nacionalnih federacija, najvjerojatnije utorkom i srijedom. Troškovi smještaja ekipa i svi sudački troškovi (takse za utakmice, prijevoz i smještaj) bi bili pokriveni od strane ABA lige j.t.d. Nositelj naslova Prvaka 2. ABA lige u sezoni 2017/18 izborio bi pravo sudjelovanja u 1. ABA ligi j.t.d. u natjecateljskoj sezoni 2018/19. Temeljem plasmana Vašeg kluba, ostvarenog u prvenstvu 2016/17, nominirani ste od strane Košarkaške lige Srbije za sudjelovanje u navedenom natjecanju. Molimo Vas da nam Vaš pisani odgovor o prihvaćanju nastupa u 2. ABA ligi pošaljete najkasnije do 20.07.2017. godine, a sve u cilju pravovremene i kvalitetne pripreme za nastupajuću sezonu. 

S poštovanjem, 

Žarko Čabarkapa 

Sportski direktor lige 

Potom je i predsedništvo KLS lige donelo odluku da srpski predstavnici u ABA 2 ligi, u skladu sa rezultatima, budu beogradski Dinamik i čačanski Borac. U čačanskom klubu nisu se puno dvoumili i sa radošću su prosledili odgovor sledeće sadržine: 

“Košarkaški klub Borac prihvata nastup u 2. ABA ligi u sezoni 2017./18.” Praktično pristupnicu je parafirao predsednik kluba Predrag Pantović.

Izvor: Đurđe Mečanin