NAREDNA UTAKMICAKK Borac (Čačak) – KK Runa (Moskva) 73:52

nedelja, 27 avgust 2017 12:09

U pripremnoj utakmici pred nastupajuću sezonu Borac je savladao ekipu Runa iz Moskve rezultatom 73:52. 

Domaćin je borbenije otvorio utakmicu, naročito je dobar bio u odbrani, dok je napad funkcionisao nešto lošije. Nakon početnog grča, gosti su zaigrali energičnije, pa su uspeli da naprave seriju 7:0 (2:7). Međutim, nakon tajmauta Borac je ponovo zaigrao sigurno, ubrzo anulirajući zaostatak. U nastavku su Čačani konstantno povećavali prednost, vezavši u jednom momentu 15 poena (17:7). Nakon deset minuta igre, Borac je imao prednost od četiri poena (18:14). 

Tokom čitave druge četvrtine viđen je rezultatski egal. Domaćin nikako nije uspevao da uđe u pravi ritam, što je i normalno za pripremni period. Borac je u samoj završnici uspeo da pogodi par šuteva, pa je na odmor otišao sa blagom prednošću (28:25). 

U trećoj deonici Borac je zaigrao mnogo bolje, vezali su par dobrih napada, pa su po prvi put u ovom meču vodili dvocifrenom razlikom (41:29). Domaćin je u ovoj četvrtini delovao jako dobro, sve je išlo kako treba, čak je šut spolja proradio, što nije bio slučaj u prvom poluvremenu. 

Poslednji desetominutni period Moskovljani su započeli nešto bolje, pa su smanjili zaostatak. Međutim, Borac je ponovo dodao gas, što je za rezultat imalo +15 na konto domaćina. U tim momentima je rešen pobednik. Do kraja utakmice domaćin je samo održavao stečenu prednost, i zasluženo ostvario ubedljivu pobedu. 

Izvor: Nikola Minović/OzonPress