NAREDNA UTAKMICAPotpisao Marko Stojadinović, slede dueli protiv Sloge i Mornara

nedelja, 27 avgust 2017 12:16

KK Borac se ozbiljno priprema za nastupajuću sezonu u kojoj će učestvovati u novoosnovanoj ABA 2 ligi. Sa većinom igrača koji su nastupali u prošloj sezoni produžena je saradnja, nekolicina je napustila klub, a nedavno se u klub vratio Nikola Pešaković. Ali Borac nastavlja da se pojačava. 

Novo ime u klubu je Marko Stojadinović, igrač koji se afirmisao u mnogim srpskim klubovima: Radničkom iz Obrenovca, OKK Beograd-u, FMP-u, Crvenoj zvezdi, Smederevu 1953, itd. Visok je 2,04 i igra na poziciji krilnog centra. Prošle sezone u ekipi Vršca bio je jedan od najboljih pojedinaca. 

"Više je razloga zbog kojih sam se odlučio za Borac. Prvi je taj što sam poziv dobio od trenera Raška Bojića lično, zatim tu je igranje u ABA 2 ligi. Takođe, sviđa mi se Čačak, Borac kao klub, znam da su navijači fantastični, itd. U timu sam sedam dana, saigrači su jako dobri i korektni momci, odlično se trenira. Sa 28 godina ja sam jedan od starijih. Što se tiče naredne sezone, još je rano da se govori o protivnicima u ABA 2. Za sada je teško proceniti kvalitet ekipa, iako sam igrao protiv nekih u dosadašnjoj karijeri. Međutim, siguran sam da imamo dobre šanse da se visoko plasiramo, i mogu već sad da obećam da ćemo se za to boriti svom snagom”, reči su Stojadinovića, novog igrača Borca. 

Očigledno je da će Stojadinović biti značajan igrač u timu Raška Bojića, što je šef stručnog štaba KK Borac i sam istakao: 

"Lično sam inicirao dolazak Stojadinovića u klub, jer ga poznajem dugi niz godina. Prošle sezone bio je jedan od vodećih igrača u Vršcu i među najzaslužnijima za odličan rezultat koji su napravili. To je bila odlična preporuka, uz stav koji sam već imao o njemu kao igraču i čoveku. On je prihvatio naš poziv i smatram da je izabrao pravu sredinu za nastavak karijere. Na njega su grad, klub i navijači ostavili dobar utisak. Biće veoma važan igrač u narednoj sezoni, i verujem da će se brzo prilagoditi onome što očekujemo od njega”, jasan je Bojić. 

Uprava kluba je takođe zadovoljna dogovorenom saradnjom, što je istakao i direktor Marko Ivanović: 

"Smatram da je Stojadinović odlično rešenje na poziciji krilnog centra, i da smo dovođenjem njega roster tima značajno pojačali. To je neophodno pred nastupajuće izazove. Ugovor je potpisan do kraja sezone sa opcijom produžetka istog“, istakao je Ivanović. 

Nakon odigrane utakmice protiv ekipe Rune iz Moskve (73:52) Borac nastavlja sa pripremnim mečevima. 

U ponedeljak 28. avgusta Borac će ugostiti starog protivnika, ekipu kraljevačke Sloge (18:30). Već nekoliko godina zaredom prijatelj KK Borac, ekipa Mornara iz Bara u sklopu priprema dolazi na gostovanje u Čačak. Tako će biti i ove godine. Odigraće dva meča, jedan zatvorenog, drugi otvorenog tipa. Utakmica protiv Mornara na kojoj će biti dozvoljeno prisustvo publike biće odigrana u subotu 2. septembra sa početkom u 18 časova. 

Ulaz će biti slobodan na utakmicama protiv Sloge i Mornara. 

Izvor: Nikola Minović/OzonPress

Foto: Novosti.rs