NAREDNA UTAKMICABorac savladao Slogu u prijateljskom duelu

sreda, 30 avgust 2017 16:08

U prijateljskom meču košarkaši Borca su savladali ekipu Sloge rezultatom 89:73. 

Borac je odlično započeo utakmicu, tako nagovestivši da u ovom meču neće imati milosti, uprkos tome što je reč o prijateljskom duelu. Sloga je u ovim momentima samo uspevala da koliko-toliko drži priključak, i da ne dozvoli da se domaćin već na startu značajno odvoji. U nastavku su Kraljevčani zbog grešaka igrača Borca u napadu uspeli da priđu na -1 (12:11), ali to je bio njihov maksimum. Čačani su zahvaljujući iskustvu i kvalitetu uspeli da drže protivnika na pristojnom odstojanju. 

Baš kao i prvu deonicu, i drugu su domaći igrači započeli snažno i motivisano, pa su u trinaestom minuti imali maksimalnih +13 (33:20). Uprkos pokušajuma Sloge da uhvati priključak, do poluvremena su igrači Borca uspeli da zadrže prednost, koja je konstantno bila dvocifrena. Razlika u kvalitetu je u ovoj četvrtini došla do izražaja. Bilo je i lepih poteza, naročito domaćih igrača. 

Poput prvog, i drugo poluvreme su Čačani odlično startovali. Sve je funkcionisalo jako dobro, kako u odbrani, tako u napadu. Igrači Sloge su se trudili da prate protivnika, ali sve što su uspeli jeste da ne dozvole baš da budu poniženi. Ipak, razlika u kvalitetu bila je očigledna. 

Poslednji desetominutni period domaćin je započeo sa malo spuštenim gasom, što su gosti iskoristili da smanje zaostatak. Razlika se polako topila i polovinom četvrtine Kraljevčani su, posle dužeg vremena, prišli na jednocifreni zaostatak (77:70). Delovalo je da je domaćina stigao umor. Međutim, Marinović je preuzeo odgovornost i sa pet vezanih poena ponovo podigao prednost. Zahvaljujući očitom kvalitetu i iskustvu domaćin je uspeo da utakmicu završi u svoju korist, tako upisavši novu pobedu u pripremnom periodu. 

Izvor: Nikola Minović/OzonPress