NAREDNA UTAKMICAPRIJATELJSKA UTAKMICA: Mornar slavio u Čačku

ponedeljak, 04 septembar 2017 09:52

U prijateljskoj utakmici Borac je na domaćem parketu poražen od Mornara iz Bara rezultatom 69:91. 

Ekipe su ujednačenih snaga započele utakmicu, naizmenično imajući prednost. U drugom delu četvrtine Mornar je sa par dobrih rešenja uspeo da stekne dvocifrenu prednost. Međutim, domaćin je zahvaljujući jakoj odbrani zaustavio brze igrače iz Bara, da bi sa par lakih poena uspeo da smanji zaostatak. 

Mornar je dobro otvorio drugu deonicu, ponovo stekavši dvocifrenu prednost. Nanovo je brzina gostujućih igrača pravila velike probleme domaćinu. Pored svega, igrači iz Bara su bili prilično raspoloženi u šutu, naročito za tri poena. U jednom momentu imali su prednost od 21 poena. Iskusna abaligaška ekipa znala je da sačuva prednost do velikog odmora. Igrače Borca baš nije hteo koš u drugoj četvrtini. 

Ponovo su gostujući igrači bili ti sa boljim startom, napravivši seriju od 8:0. Baš kao u prvom poluvremenu, igrače iz Čačka prosto nije hteo šut, a na to treba dodati dominaciju pod obručem gostujuće ekipe. Mornar je ponovo imao veliku prednost, ovaj put čak 25 poena (45:70). Iskusni, to su znali da zadrže. Poslednju deonicu Borac je zaigrao na sve ili ništa. I dobro mu je išlo jedno vreme. Ali Mornar nije želeo da dopusti da se istopi velika prednost. Gosti su nastavili sa dobrom igrom, ne dozvolivši domaćinu da ih ugrozi. U završnici meča Čačane je sustigao i umor, pa su gosti iz Bara uspeli da pobede sa velikom razlikom. 

Izvor: Nikola Minović/OzonPress