ABA 2 - NAREDNA UTAKMICA

1. kolo - ABA 2 Liga
Datum četvrtak, 27. sep. 2018. Beginn 18:30
Borac
Borac
-:- Spars
Spars

ABA 2 - SEZONA 2018/19

P
1 Borac 0 0 0
1 Dynamic VIP PAY 0 0 0
1 Helios Suns Domžale 0 0 0
1 Lovćen 1947 Cetinje 0 0 0
1 MZT Skopje Aerodrom 0 0 0
1 Rogaška 0 0 0
1 Sixt Primorska 0 0 0
1 Spars 0 0 0
1 Split 0 0 0
1 Sutjeska 0 0 0
1 Vršac 0 0 0
1 Zrinjski Mostar 0 0 0


Praznik košarke u Čačku, Borac dočekuje Fenerbahče

ponedeljak, 25 septembar 2017 15:31

KK Borac će u sredu 27. septembra od 19 časova imati veliku privilegiju da ugosti prvaka Evrope i Turske, kog predvodi najtrofejniji evropski trener Željko Obradović. Pored Obradovića, na klupi Fenera nalaze se još dva Čačanina, Androić i Zimonjić. 

Dan ranije, Fener će u Beogradu odigrati meč sa Partizanom, a zatim će u sredu učiniti čast čačanskoj publici i Borcu. 

Veliku zahvalnost klub duguje Obradoviću, što je naglasio direktor KK Borac Marko Ivanović

"Zahvalio bih se našem sugrađaninu Željku Obradoviću, jer je uspeo da izdvoji vreme da sa ekipom dođe u Čačak, i na taj način pomogne Borcu da preko prodaje ulaznica ostvari prihod koji će koristiti u narednoj sezoni. Mi smo jedini klub, pored Partizana, koji će imati tu čast da se sastane sa aktuelnim prvakom Evrope“. 

Novo ime u redovima Borca jeste Predrag Prlja, koji je pokazao da će biti značajno pojačanje pred nastupajuću sezonu: 

"Svima nama znači to što ćemo odmeriti snage sa najboljim igračima u Evropi. Retko se pruža ovakva prilika. Ne treba puno pričati o protivniku, sve je jasno“, izjavio je Prlja. 

Uroš Čarapić, mlada uzdanica kluba iz Čačka, izjavio je da će ovo biti iskustvo više za saigrače i njega: 

"Dolazi nam najbolja ekipa u Evropi, koju predvodi najuspešniji trener. Ovo je lepa prilika za Čačane da uživo vide sve te igrače. Za nas je ovo dobra šansa da steknemo iskustvo više, jer nemamo baš često priliku da igramo protiv tako velikih timova. Mi ćemo se boriti, ali rezultat nije bitan, ipak je ovo prijateljski meč“. 

Jedan od najiskusnijih igrača Borca, čovek sa velikim brojem međunarodnih utakmica u svojim rukama, Đorđe Mićić, želi da Borac ostavi što bolji utisak: 

"Svi smo svesni ko nam dolazi. Ovo je dobra prilika za sve u Čačku da vide kako to izleda na jednom višem nivou. Nije realno pričati o pobedi, ali sigurno je da ćemo ostaviti dobar utisak, jer želimo da se nadigravamo sa njima“ jasan je Mićić. 

Član stručnog štaba KK Borac, Miroslav Milić, naglasio je da će ovo biti lep događaj za Čačak: 

"U ovoj manifestaciji uživaćemo kako mi na terenu, tako i publika na tribinama. Iako je reč o revijalnoj utakmici, naši igrači će biti motivisani da se pokažu u najboljem svetlu. A nema boljeg testa od utakmice protiv osvajača Evrolige“. 

Izvor: Nikola Minović, OzonPress