ABA 2 - NAREDNA UTAKMICA

1. kolo - ABA 2 Liga
Datum četvrtak, 27. sep. 2018. Beginn 18:30
Borac
Borac
-:- Spars
Spars

ABA 2 - SEZONA 2018/19

P
1 Borac 0 0 0
1 Dynamic VIP PAY 0 0 0
1 Helios Suns Domžale 0 0 0
1 Lovćen 1947 Cetinje 0 0 0
1 MZT Skopje Aerodrom 0 0 0
1 Rogaška 0 0 0
1 Sixt Primorska 0 0 0
1 Spars 0 0 0
1 Split 0 0 0
1 Sutjeska 0 0 0
1 Vršac 0 0 0
1 Zrinjski Mostar 0 0 0


Čačak je grad košarke

petak, 29 septembar 2017 16:39

Čačak je u sredu veče definitivno bio prestonica košarke. Ne samo zbog toga što su koplja ukrstili domaći Borac i prvak Evrope i Turske Fenerbahče, već i zbog fenomenlanog navijanja, za šta je publika u hali kraj Morave uvek spremna, i na čemu mnogi mogu samo da zavide. 

Što se tiče same utakmice, i zbog toga bi svi trebalo da budu ponosni. Košarkaši iz Čačka igrali su ovaj meč jako hrabro i požrtvovano, a čak su nakon pola sata igre imali prednost u svojim ruka. Ipak, na kraju je kvalitet presudio, pa je Fener upisao na svoj konto još jednu pobedu (81:93). Ali niko ne žali zbog toga. Svi u hali prisustvovali su pravoj košarkaškoj poslastici, koju će prepričavati jako dugo. 

Reprezentativac Srbije i osvajač srebrne medalje na završenom evropskom prvenstvu, Marko Gudurić, istakao je da ovo nije bila ni malo laka utakmica, zbog ritma u kome se nalazi Fener: 

,,Bilo je lepo vratiti se u Srbiju i Čačak, mnogo mečeva sam odigrao ovde. Čestitao bih igračima Borca na ovoj partiji, ali i saigračima na zasluženoj pobedi. Ovo je za nas bila šesta utakmica u isto toliko dana, tako da nije bilo lako. Ali uspeli smo da ostvarimo ono što se podrazumeva, a to je pobeda. Poželeo bih sreću Borcu u predstojećoj sezoni. Takođe, želeo bih da se zahvalim na poklonu koji sam dobio pre početka utakmice“. 

Kapiten Borca, Marko Marinović, nije krio zadovoljstvo pruženom partijom, i nada se da će njegov klub nastaviti sa ovako dobrom igrom u nastupajućoj sezoni: 

,,Nadam se da je bila lepa predstava i da smo koliko-toliko pružili otpor. Hteo bih da se zahvalim Feneru zbog dolaska u Čačak, i verujem da će i dalje ostati ona priča da je Čačak grad košarke. Mislim da smo donekle uspeli da pariramo ekipi Fenera. Verujem da je publika to prepoznala i da će u približno ovolikom broju dolaziti da nas podrži na mečevima ABA 2 lige. Moja želja je da završim karijeru ulaskom Borca u ABA 1 takmičenje“. 

Legendarni čačanski trener, Željko Obradović, istakao je koliki značaj za njega ima grad u kome je rođen i klub u kome je ponikao: 

,,Pre svega želeo bih da se zahvalim ljudima iz Čačka i Borca na pozivu da se odigra ova utakmica. Bilo mi je zaista lepo večeras, mada ja ovde nisam gost, ovo je moj klub i moj grad. Zahvalio bih se na lepim poklonima koje smo večeras dobili. Što se tiče rezultata, on je najmanje bitan. Ono što je važno jeste to da ću ja uvek osećati dug prema klbubu u kome sam ponikao, kao i ljudima iz ovog grada. Ponavljam, osećam veliku čast i zadovoljstvo što sam bio večeras sa vama. Želim da čestitam Borcu zbog načina na koji je igrao, i da poželim puno sreće u sezoni koja dolazi. Publici bih se zahvalio na lepom prijemu, i nadam se da ćemo u budućnosti imati priliku da ponovimo ovako nešto“, naglasio je Obradović. 

Šef stručnog štaba Borca, Raško Bojić, iskoristio je priliku da se zahvali Obradoviću na prilici da se odigra ova utakmici: 

,,Kao što je i Željko rekao, rezultat je na ovoj utakmici definitivno bio u drugom planu. Zahvalio bih se Željku što nam je omogućio da budemo akteri jednog pravog košarkaškog spektakla, jer danas je u Čačku istinski bio praznik košarke. Još jednom je pokazao ne samo da je trenerska veličina, već i čovek na koga smo svi mi u gradu izuzetno ponosni. Ponovo je pokazao privrženost gradu u kome je rođen i klubu u kome je ponikao, i gde se afirmisao kao igrač. Ne mogu a da ne pomenem legendu kluba Vladimira Androića, koji je važan deo Željkovog stručnog štaba. Što se nas tiče, pripreme za narednu sezonu privode se kraju. Ostalo je da odigramo još jednu kontrolnu utakmicu protiv Tamiša u Pančevu, i to će biti poslednja provera pred premijernu utakmicu u Ohridu“, zaključio je Bojić. 

Izvor: Nikola Minović/OzonPress