Borac na megdan lideru

četvrtak, 18 novembar 2010 23:42

U osmom kolu Košarkaške lige Srbije ekipa Boraca ide u Železnik na gostovanje ekipi FMP-a. Utakmica se igra u subotu 20. novembra 2010. godine od 18 časova u hali FMP-a u Železniku. Nakon sedam odigranih kola, ekipa FMP-a je apsolutni lider sa svih sedam pobeda, dok je naš tim ostvario učinak od četiri pobede i tri poraza i zauzima šestu poziciju na tabeli.

 

Ekipa FMP-a, kao što se i očekivalo, pokazala je da predstavlja favorita kompletnog takmičenja. U prvih sedam kola svi protivnici su "glatko" padali pred perspektivnom ekipom iz predgrađa Beograda. FMP je takmičenje započeo sa izuzetno podmlađenim sastavom, ali sa igračima koji poseduju veliko iskustvo igranja i pobedjivanja u mlađim selekcijama, jedini "veteran" je bio 26-ogodišnji centar Mile Ilić. Nakon drugog kola, ekipa je dodatno pojačana u vidu bivšeg kapitena Crvene Zvezde, iskusnog, Vuka Radivojevića. Poslednji u nizu pridruženih pojačanja je 35-ogodišnji veteran Dušan Jelić. U prvih sedam kola istakao se trio mladića: Filip Čović, Andreja Milutinović i Nikola Marković koji uz Vuka Radivojevića i Mileta Ilića čine najubojitiju petorku u ligi.

Borac će biti u prilici da se ekipi FMP-a suprotstavi u punom sastavu. Povrede su zalečili svi igrači, tako da će trener Bojić moći da vidi gde se nalazi naš tim u odnosu na velikog favorita.

Treba podsetiti da ova dva kluba veže određena zajednička istorija, u kojoj je ekipa Borca predstavljala filijalu tada ozbiljnog takmičara i u Jadranskoj ligi. Tom prilikom su mnogi danas veliki igrači stasavali u našem timu. Međutim, saradnja je okončana pre dve sezone, tako da sada osim prijateljskih odnosa ništa ne vezuje ova dva kluba.