Borac poražen od FMP-a

nedelja, 21 novembar 2010 11:19

Utakmica osmog kola Košarkaške lige Srbije, odigrana u Železniku, samo je potvrdila zbog čega je FMP bio veliki favorit pred ovaj duel. Borac je poražen od FMP-a rezultatom 89:64 (18:14, 27:9, 23:22, 21:19). Najefikasniji u našoj ekipi je bio Đorđe Tresač sa 17 poena, pratili su ga Bojan Grubišić i Nikola Vasojević sa po 15 poena. Kod pobednika najefikasniji je bio Andreja Milutinović sa 24 poena dok je Nikola Marković postigao 13 poena.

 

Duel koji je samo u prvoj četvrtini doneo kakvu takvu neizvesnost i ravnopravnu igur Borca. Nakon toga ekipa FMP-a je počela da demonstrira svoje kvalitete i lako preokrenula tok utakmice u svoju korist. Jedan od presudnih parametara, pored kvalitetnijeg sastava FMP-a, je svakako duža klupa i više igrača u rotaciji koje ima na raspolaganju trener Boško Đokić. U ekipi Borca ovu utakmicu su propustili Marko Zoćević i Petar Raković, što je ograničilo trenera Bojića na svega 6,7 iskusnijih igrača koji mogu da se suprotstave ozbiljnij ekipi FMP-a. Nažalost, to nije bilo dovoljno da se zaustavi i više nego ubedljivi Andreja Milutinović, ali i ostali igrači koji su ravnomerno rasporedili poene. U ekipi FMP-a na terenu je najduže proveo Branko Lazić tek 27 minuta, dok se između ostalih igrača ravnomerno raspoređivala minutaža. Kod naše ekipe čak četvorica igrača je bila primorana da igra oko 35 minuta.

Simpatizere Borca treba da raduje partija Bojana Grubišića, koji je nakon "bledih" partija na početku sezone, pokazao da je zaista veliko pojačanje za mladu ekipu Borca. Na utakmici protiv FMP-a uspešno se suprotstavio Miletu Iliću i iskusnom Dušanu Jeliću i postičao 15 poena.

Borac u narednom kolu dočekuje OKK Beograd u svojoj hali kraj Morave.