Borcu derbi Zapadne Srbije

subota, 04 decembar 2010 23:08

U utakmici desetog kola Košarkaške lige Srbije, između dva stara znanca i velika rivala, naš tim je uspeo da odnese pobedu, ali tek nakon produžetka. Rezultat nakon regularnog dela je bio 80:80, po četvrtinama 23:21, 14:20, 17:20, 26:19, rezultat dodatnih pet minuta je bio 16:13 i na kraju 96:93. Kod pobednika istakao se Filip Dedijer sa 19 poena i 32 indeksna poena. Pored Filipa još su se odlično su odigrali i Nikola Vasojević sa 20 poena i odličnom igrom u produžetku, mladi Nikola Pešaković sa 18 poena i Filip Pajević sa 17 (14 skokova). Kod Sloge najefikasniji je bio Aleksandar Vlahović koji je ubacio 25 poena, ostali znatno manje.

 

Sloga je u ovu utakmicu ušla kao favorit, sa znatno zvučnijim imenima i iskusnijim sastavom, pa je uspela da diktira ritam utakmice u gotovo 38 minuta igre. Međutim, mlada ekipa Borca je pokazala zrelost i uspela da održava razliku pod kontrolom i strpljivom igom dođe do produžetka, gde je uz više raspoloženijih pojedinaca uspela da izdejstvuje veoma važnu pobedu. To je samo još jedan od dokaza da sa starim znancima i ljutim rivalima ne znači ništa breme favorita, čak može i da bude otežavajuća okolnost, jer rivalitet između ova dva tima pokreće adrenalin kod svakog igrača da pruži najbolje od sebe.
U prvom poluvremenu nerešiva enigma za Borčevu odbranu bio je prekaljeni veteran Slobodan Božović koji je u prvoj četvrtini uspeo da nadmudri centre Borca i postigne 10 poena, ali je u nastavku meča doživeo neugodnu povredu. U tim trenutcima ekipu Borca je "držao" fenomenalni Filip Dedijer, sa odličnim procentom šuta, povremeno su se uključivali Đorđe Tresač i Filip Pajević sa odličnom kontrolom skoka (na kraju imao 14 skokova). Kada je sa terena morao da se povuče Božović, ulogu lidera u ekipi Sloge je preuzeo Vlahović, ali na sreću Borčevih navijača nije imao adekvatnu podršku saigrača. Drugo poluvreme ove utakmice je izuzetno bitno za trenera Bojića jer je, nakon teške povrede i dugog odsustva sa terena, mladi Nikola Pešaković dokazao zašto ga smatraju jednim od najvećih talenata čačanske košarke. Uspeo je Nikola da u trenutcima loše igre Vasojevića potpuno animira ekipu Borca i održava konstantnu trku za rezultatom, pomagao mu je konstantno dobri Filip Dedijer. U produžetku, stvar u svoje ruke preuzeo je Nikola Vasojević i pokazao svoje raskošno košarkaško umeće, koje je rezultovalo novom pobedom Borca.


Već za tri dana, u jedanaestom kolu, ekipa Borca gostuje u Beogradu ekipi Mega Vizure. To će biti prilika da se igrač Mege Rastko Dramićanin, bivši dugogodišnji kapiten Borca, suprotstavi timu u kome je stasao kao igrač i iz koga je otišao ovog leta.