Filip Dedijer:"Naš osnovni cilj je da obezbedimo opstanak u ligi"

ponedeljak, 13 decembar 2010 21:15

Nakon nepune polusezone, sigurno jedno od prijatnih iznenađenja u Košarkaškoj ligi Srbije su rezultati našeg tima, koji sa šest pobeda i šest poraza zauzima osmu poziciju. Kada se posmatra istorija i renome Košarkaškog kluba Borac, normalno je da ovo nisu rezultati na kakve je Borac navikao svoje simpatizere, ali imajući na umu da je pred početak sezone klub bio pred gašenjem, da je ekipa počela pripreme 15 dana pred start lige i da je sastav ekipe formiran nakon početka lige, trenutni rezultati su odlični. Na početku sezone manje-više svi timovi su mislili da će mlada ekipa Borca biti topovsko meso za ekipe sa proverenim prvoligaškim igračima, ali su se uglavnom varali u proceni. Jedan od igrača koji je ove sezone mnogim timovima pomrsio račune je krilni centar Borca, Filip Dedijer. Ovaj 22-godišnjak, već nekoliko sezona standardni prvotimac Borca, ali do ove sezone sa nezapaženom minutažom i partijama, sija u punom sjaju i uz Nikolu Vasojevića i kapitena Đorđa Tresača čini udarni trio i glavnu vedetu trenera Bojića. Filip je u prošlogodišnjoj Super ligi igrao tek 4 minuta po meču, a ove sezone u jedanaest kola 35 minuta po meču, sa prosekom od 14.2 poena i 7.5 skokova.

Za sajt KK Borca Filip Dedijer govori o dosadašnjem učinku njegove ekipe i partijama koje predstoje.

U poslednja tri kola Borac je odigrao dva derbija, večiti derbi protiv Sloge i mali derbi protiv komšija iz Kosjerića. U obe utakmice je ostvarena pobeda, a Filip na to komentariše: "Hvala Bogu da smo uspeli da zabeležimo obe pobede pred našom publikom, jer su obe ekipe odlične, sa odličnim pojedincima i utakmice su se igrale na jednu loptu. Protiv Sloge smo prikazali dosta oscilacija u igri, na kraju igrali produžetak i na sreću svih navijača Borca, pobedili. Ni protiv Crnokose nije bila zavidna situacija, posle lošeg starta bili smo primorani da jurimo rezultat, ali smo na kraju pokazali da timskom igrom, pred našom publikom, možemo da pobedimo i mnogo iskusnije ekipe."

Na pitanje kako ocenjuje dosadašnju igru Borca, Dedijer kaže: "Ekipa je mlada i neiskusna, pa iz tog razloga se pojavljuje dosta oscilacija u igri, na trenutke jako tečno i sa dosta kretnje, a u drugim situacijama prilično statično bez skoka i sa dosta srljanja. Premda se ekipa okupila kasno i da praktično nismo ni stigli da se upoznamo, a već smo morali da počnemo takmičenje, rezultati ne ispaštaju i mislim da su zadovoljavajući za sada."

O predviđanjima za nastavak sezone, kaže: "Kao što sam i rekao, mi smo mlada ekipa, naš osnovni cilj je da obezbedimo opstanak u ligi, što ne znači da se nećemo boriti za što bolji plasman. Teško je u ovom trenutku predvideti razvoj događaja, ima dosta ujednačenih ekipa. Ali i u nastavku obećavamo da ćemo davati sve od sebe, za koju poziciju na tabeli će to biti dovoljno, videćemo."

Nezaobilazna je bila i pohvala na račun Filipovih igara u dosadašnjem toku, a ovaj skromni Čačanin pripisuje zasluge celom timu i ne želi sebe da izdvaja iz ekipe: " Zahvalan sam Bogu što me zasad mimoilaze povrede i što mogu da pružim svoj maksimum, nada se još boljim igrama u službi tima, za to treniram svaki dan i dajem sve od sebe."

U letnjoj pauzi, zbog izuzetno loše finansijske situacije, mnogi igrači od prošle sezone su napustili tim, ostao je u ekipi sa još nekoliko momaka i na pitanje koliko je loše finansijsko stanje kluba uticalo na rezultate i ambicije kluba, odgovara: "Sigurno da je uticalo, ali trudimo se i borimo protiv toga koliko je u našoj moći, pre svega dobrim igrama i pravilnim odnosom prema dresu kluba za koji nastupamo. Nekada je bolje početi bez prevelikih obećanja i ciljeva, pa sve što dođe preko očekivanog, biva nagrađeno na pravi način od publike, jer predstavlja proizvod dobrog rada i pozitivne atmosfere u timu. "