Borac poražen u Užicu

subota, 25 decembar 2010 23:13

U 14. kolu Košarkaške lige Srbije ekipa Borca je poražena od Slobode iz Užica rezultatom 72:67 (21:13, 7:19, 23:16, 21:19). Najefikasniji u timu Borca, koji je nastupao bez jednog od najboljih igrača Nikole Vasojevića, bio je mladi Nikola Pešaković sa 16 poena, jedini dvocifreni pored njega je bio Filip Dedijer sa 15 poena. Kod komšija iz Užica ubedljivo najbolji igrač je bio Stefan Fekete koji je postigao 22 poena i predstavljao nerešivu enigma za odbranu Borca.

Utakmice koju je, za razliku nekih prethodnih na strani, ekipa Borce otvorila loše i dozvolila domaćinu prednost od osam poena na kraju prve četvrtine. U drugoj četvrtini veliki preobražaj i odlična igra naših momaka, koji je u tim trenutcima polazilo sve od ruke, uspeli su da anuliraju i prestignu prednost slobode i na odmor odu  sa 4 poena prednosti. Ali u trećoj četvrtini dolazi do pada u igri, što se dešavalo u još nekim utakmicama koje je Borac igrao kao gost. Bez Vasojevića koji preuzima odgovornost u teškim trenutcima, stao je napad, a odbrana je uspela da primi čak 23 poena naspram 7 u drugoj četvrtini. Jedine svetle tačke u napadu Borce predstavljali su Pešaković i Dedijer. Četvrta četvrtina donela je egal igru, ali je daleko iskusnija ekipa Slobode uspela da materijalizuje prednost stečenu u trećoj četvrtini i zabeleži 8 pobedu u dosadašnjem toku takmičenja. Trenera Bojića u ovoj, ali i u nekim prethodnim utakmicama, treba da raduje igra mladog 19-godišnjeg Nikole Pešakovića, koji se igrama pridružuje triu (Dedijer, Vasojević, Tresač) sa početka sezone. Evidentno je da Borcu nedostaje iskustvo i upravo je to odigralo presudnu ulogu u nekoliko ovogodišnjih poraza na strani. Treba podsetiti da je prosek ekipe Borce tek 22 godine i da pored Grubišića (30 godina) nema igrača sa većim iskustvom.

Ekipa Borca u narednom 15. kolu igra u svojoj hali kraj Morave protiv ekipe Tamiša, koja je ostala dužnik iz prve utakmice u Pančevu i ubedljive pobede. Utakmica se igra nakon Novogodišnjih i Božićnih praznika 8. januara od 19h. Ovim mladim momcima bi dobro došla podrška, zato dođite da vodimo Borac do još jedne pobede i koraka bliže ostvarenju primarnog cilja, ostanka u ligi.