Filip Zekavičić novi član Borca

petak, 24 avgust 2018 08:43
Filip Zekavičić novi član Borca
 
KK Borac uspeo je da pronađe odlično rešenje za poziciju klasičnog centra. Novi igrač koji će nositi boje čačanskog kluba jeste Filip Zekavičić.
 
Nakon dolaska Radovana Đokovića i Nikole Kočovića ovo je treće pojačanje kluba iz grada na Moravi. S obzirom da će i ove sezone igrati na dva fronta, KLS i ABA 2, Borcu će u rosteru biti potrebno pregršt kvalitetnih igrača, koji moći da na pravi način iznesu dugu i napornu sezonu.
 
O razlozima dolaska u čačanski klub, sa kojim je parafirao ugovor na dve godine Filip Zekavičić je izjavio.
 
,,Drago mi je da sam stigao u Borac, ozbiljan klub bogate tradicije. Tim ima visoke ambicije, i nadam se da ćemo uspeti da napravimo dobre rezultate. Sve su to bili razlozi da potpišem za Borac”, reči su nove ,,petice” Borca.
 
Iza Zekavičića je dobra sezona u kojoj je igrao za Dinamik i Metalac.
 
,,U Metalcu mi je prošle sezone bilo jako dobro, imao sam dovoljno prostora za igru. Smatram da sam tu šansu iskoristio na pravi način. Verujem da ću se i u Borcu dobro pokazati. Neće biti lako, igraćemo dve lige, ali sigurno je da ćemo se truditi. Za sada ide sve kako treba, jako sam zadovoljan prijemom u klubu”, jasan je Zekavičić.
 
Još jedan igrač stigao je u tim stratega Jovice Arsića. Roster se polako popunjava pred sezonu koja će obilovati izazovima.
 
,,Popunjavamo sastav onako kako smatramo da je potrebno. Filip je tip igrača koji nismo imali. On je zdrav i u dobrim godinama. Takođe, procenili smo da ima prostora da napreduje i bude još bolji. Verujem da će on nadoknaditi nedostatak ispod koša. Imamo velika očekivanja od njega, kao uostalom i od svih igrača. Nadam se da će se dobro uklopiti u ovaj sastav”, kazao je Jovica Arsić i nastavio.
 
,,Sada je ostalo da pronađemo barem još jednog igrača koji igra na poziciji četiri. To bi trebalo da bude dovoljno za start sezone. Nije lako da se igra u ovom sistemu takmičenja”, napomenuo je kormilar Borca.
 
Direktor Marko Ivanović zadovoljan je pronađenim rešenjem na poziciju centra.
 
,,Drago mi je što je Filip Zekavičić odlučio da postane član našeg tima, i to u naredne dve godine. To je igrač koji je po volji kako stručnom štabu, tako i upravi kluba. Ponovo nastavljamo sa praksom sklapanja višegodišnjih ugovora, jer to daje sigurnost za naredne godine“, izjavio je Ivanović i odmah dodao.
 
,,Trenutno pregovaramo sa više igrača, jer su nam potrebna barem još dvojica. Tu pre svega mislim na košarkaša koji igra na poziciji krilnog centra. Moramo kompletirati tim koji će biti kadar da vodi bitke u dve lige u kojima ćemo nastupati naredne sezone“, reči su direktora Borca.
 
Uzgred budi pomenuto, Zekavičić je karijeru gradio u mnogim klubovima, kako domaćim, tako i inostranim. Zapaženu ulogu je imao prošle sezone u kojoj je prvo nastupao za Dinamik, da bi zatim igrao i za valjevski Metalac.
 
Nikola Minović