Slab početak godine

nedelja, 09 januar 2011 12:49

Da je ovo bilo kolo gostiju nažalost potrudio se i Tamiš pobedom nad Borcem 62:77 (14:23 ; 13:19 ; 17:16 ; 18:19).

Nažalost po stručni štab, igrače Borca i navijače 2011. godina nije krenula uspešno. Za to se u dobroj meri potrudila iskusna ekipa Tamiša koja je odigrala jedan od najboljih susreta na gostujućim parketima ove sezone. Da će ova utakmica biti veliki izazov za naš tim slutilo se cele nedelje pred ovu utakmicu. Zbog zdravstvenih problema Dedijera i Pajevića bio je upitan i njihov nastup na ovom susretu, a imajući u vidu da nije produžen ugovor sa centrom Bojanom Grubišićem problemi su bili očekivani.

Upravo početak utakmice je i nagovestio loš ishod za naš tim. Tamiš predvodjen odličnim plejmejkerom Jerominovim brzo je uspostavio kontrolu nad utakmicom. Precizan napad u kome su maksimalno koristili centra Burića brzo je dao rezultat pa je prva četvrtina završena 14:23 za ekipu Tamiša. Druga četvrtina je protekla u znaku Peraka i Đokića koji su maksimalno iskoristili ukazano poverenje trenera Jovičića i držali rezultatsku distancu izmedju 10 i 15 razlike, tako da je poluvreme završeno na -15.

U drugom poluvremenu se očekivala znatno veća angažovanost igrača Borca, pre svega u odbrani ali upravo u tom segmentu su najviše zakazali. Jerominov je lako nalazio rešenje u svakom napadu, a kad je odlazio na zasluženi odmor uspešno su ga odmenjivali Mihajilović, Perak, Radenković. Bilo kakav rezultatski priključak Tamiš je onemogućio odličnim šutem za tri (9/17) i za dva poena (20/32), tako da Borac večeras jednostavno nije imao bilo kakvu priliku za pobedu. Nešto bolji od ostalih u našoj ekipi bio je Tresač sa 19 poena, a u ekipi Tamiša prednjačio je Burić sa 19 poena i 7 skokova, Jerominov 13 poena 6 skokova 4 asistencije i Davor Perak 14 poena od toga 4 trojke.