Počinje KLS liga, Borac putuje na megdan Slobodi

petak, 05 oktobar 2018 22:32
 
U prvom kolu Košarkaške lige Srbije ekipa Borca će ukrstiti koplja sa Slobodom iz Užica (subota, 19 časova).
 
Početak domaćeg prvenstva dolazi u nezgodnom trenutku za Čačane. Naime, Borac je u prva dva kola ABA 2 lige doživeo poraze od Sparsa i MZT-a. Uprkos neprijatnoj situaciji, duel u Užicu biće prava prilika da se prekine negativan niz i zabeleži prva pobeda u tekućoj sezoni. Ako neka ekipa ima snagu i kvalitet da se izbori sa nedaćama, onda je to Borac.
 
Razume se, značaj KLS lige od ove godine drastično je porastao. Valja podsetiti da će prva dva tima iz ligaškog dela osigurati učešće naredne sezone u ABA 2 ligi. Zbog toga će sve ekipe želeti da se dokažu i eventualno pokušaju da obezbede ulazak u prestižno regionalno takmičenje.
 
Strateg čačanske ekipe Jovica Arsić naglašava da će utakmica protiv Slobode biti izazov za njegove izabranike.
 
,,Sloboda je bitno promenila tim u odnosu na prošlu sezonu. Ipak, najbolji igrači su ostali. Takođe, ekipa se pojačala na određenim pozicijama. Dodao bih da su veoma kvalitetno igrali u pripremnom periodu. Sve navedeno dovodi do zaključka da nas očekuje veliki posao u Užicu. Sloboda će igrati pred domaćim navijačima, što će joj biti dodatni motiv“, smatra trener Borca.
 
Šef struke Čačana se osvrnuo i na svoj tim. Takođe, napomenuo je i važnost KLS lige.
 
,,Nismo u dobroj situaciji nakon dva poraza u ABA 2 ligi. Ipak, nemamo izbora, moramo da nastavimo dalje, jer je KLS od ove sezone veoma važna zbog plasmana u ABA 2 ligu. Potrebno je da damo sve od sebe kako bismo izašli iz trenutne krize i da bi zabeležili prvi trijumf“, reči su Jovice Arsića.
 
Pouzdani organizator igre Borca Ilija Đoković smatra da će tim polako izaći iz krize i biti najbolji onda kada za to bude pravo vreme.
 
,,Evo, kreće i KLS liga. Lošije smo krenuli u ABA 2 ligi, ali na nama je da prebrodimo krizu koja nas je zadesila. Ipak, smatram da je bolje što nam se to desilo sada na početku sezone, jer možemo polako da ulazimo u formu kako vreme bude prolazilo i da budemo najbolji onda kada to bude najpotrebnije“, izjavio je Ilija Đoković i još dodao.
 
,,Biće teško u Užicu. Ali ako budemo imali dobar pristup i pravi karakter u meču, verujem da možemo zabeležiti prvu pobedu u sezoni“, završio je reprezentativac Srbije.

Nikola Minović