Borac izrešetao Helios

sreda, 10 oktobar 2018 20:35
Borčev streljački vod izrešetao Helios
 
Borac – Helios

81:63 (25:10; 22:22; 15:17; 19:14)
 
Čačak – Dvorana Borca. Gledalaca: 750. Sudije: Raičević, Radulović, Nikšić.
 
Borac: Alikadić 4, Popović, R. Đoković 19, I. Đoković 6, Gavrilović 2, Majstorović 8, Prlja 4, Kočović 5, Zekavičić 16, Stamenković 7, Čarapić 4, Marinović 6.
 
Helios: Pašajlić 7, Gajić 12, Fon 8, Bratec 10, Smodiš, Prepelič 4, Durnik 1, Močnik 2, Jogan, Besedič 4, Strel, Šalić 15.
 
U 3. kolu ABA 2 lige Borac je u duelu sa Heliosom odbranio domaći parket. Konačni rezultat na semaforu nakon 40 minuta igre iznosio je 81:63. Sjajna košarkaška predstava u režiji Jovice Arsića i njegovog tima bila je viđena u dvorani kraj Morave, tako da je publika imala priliku da uživa u dobrom meču. Takođe, ovim trijumfom Čačani su prekinuli seriju od dva poraza na startu regionalnog takmičenja.
 
Što se tiče samog duela, rivali su bili prilično ravnopravni u uvodnim minutima. Naravno, ništa manje nije se ni moglo očekivati. Velika borba u reketu vodila se između Zekavičića Šalića. Zaista je gledana prava muška borba, u kojoj su visoki igrači imali glavnu ulogu. Borac je sve vreme imao vođsvto u svojim rukama, ali je Helios bio blizu. Ipak, u završnici prvog dela igre domaćin dodaje gas, pa uspeva da stekne prvu opipljivu prednost (25:10). Zaista su puleni trenera Arsića u tim momentima izgledali ubedljivo na terenu.
 
Drugu deonicu bolje je počeo Helios, koji je vezao šest poena, pre nego što je istu prekinuo Ilija Đoković pogotkom za tri. Igrali su Slovenci nešto bolju košarku, što je primoralo stratega Borca da zatraži minut za savetovanje. Odmah nakon toga Radovan Đoković vezuje šest koševa, pa domaćin zaustavlja seriju gostiju i vraća dvocifrenu prednost. Štaviše, otišao je na velikih +20 (45:25). Svi konci igre bili su u rukama Čačana. Helios je bio samo nemi posmatrač sjajne igre domaćina. Takođe, treba pomenuti i kvalitetnu igru Borca u odbrani. Sve u svemu, čačanski tim je igrao odlično u prvih 20 minuta.  
 
Igra sa malim brojem poena karakterisala je početak drugog poluvremena. Veliki broj faulova pravio je Helios, ali Borac nije na najbolji način koristio pregršt slobodnih bacanja. Uprkos tome, Čačani su umeli da čuvaju veliku prednost stečenu u prvom delu igre. Najviše što su gosti uspeli da urade jeste da priđu domaćinu na 10 koševa zaostatka (59:49). Činilo se da gosti nemaju dovoljno snage da se ozbiljnije suprotstave Borcu. Na drugoj strani, domaćin nije želeo ništa da prepušta slučaju. Igrao je toliko da goste drži na odstojanju, kako slučajno ne bi došlo do nekih peripetija.
 
U završnoj deonici Helios je pokušao da preokrene stvari, što se pokazalo kao jalov posao. Borac je ipak suviše kvalitetan i iskusan sastav da bi dozvolio sebi takav razvoj događaja. Igrao je pametno, staloženo, sigurno, kontrolišući u potpunosti meč. Sjajne rampe Popovića i Čarapića dodatno su pokazale nemoć Heliosa, pritom podigavši publiku na noge. Sumirajući ceo susret, valja konstatovati da je Borac potpuno zasluženo slavio nad Heliosom.
 
Nikola Minović