Važna pobeda u Beogradu

nedelja, 16 januar 2011 23:00

U 16. kolu Košarkaške lige Srbije ekipa Borca ostvarila važnu pobedu na gostovanju u Beogradu protiv Superfunda 85:86 (27:26 ; 20:16 ; 16:25 ; 22:19).

Iako je plasman na tabeli jasno pokazivao ko je bio apsolutni favorit u ovom susretu činjenice su bile sasvim drugačije. Samo ljudi koji ne prate detaljnije našu prvu ligu pobedu su unapred pripisivali našem timu. Da je Superfund skup kvalitetnih, mladih igrača čiji kvalitet nikako ne može da se poredi sa trenutnim plasmanom su činjenice sa kojima su svi u stručnom štabu Borca upoznati. Ali kao i prošle sedmice pred utakmicu sa Tamišem trener Borca Rale Bojić imao je velikih kadrovskih problema u svom sastavu. Zbog povreda i prehlada veći deo radne nedelje u hali je protekao bez Pajevića, Pešakovića, Dašića, Todorovića i Vasojevića. Tako da je bilo pitanje u kom će sastavu Borac nastupiti na gostovanju u Beogradu.

Na svu sreću na kraju svi igrači su bili na raspolaganju treneru Bojiću za subotnju utakmicu, pa se otišlo sa odredjenom dozom optimizma.

Da neće biti nimalo lako našim igračima na ovoj utakmici videlo se već u prve dve četvrtine gde su pre svih Tapušković i Rondović predstavljali veliki problem za našu odbranu. Sjajnim šutem za 3 poena Superfund je držao rezultatsku distancu celo prvo poluvreme koje je završeno rezultatom 47:42. U tim trenutcima bilo je bitno držati rezultatski priključak jer se znalo da kako utakmica odmiče tako igra Superfunda pre svega zbog neiskustva počinje da gubi na kvalitetu. Medjutim i Borac nije mnogo iskusna ekipa tako da se ušlo u egal završnicu u kojoj se činilo da je ekipa Superfunda mnogo bliža pobedi. Medjutim u tim odlučujućim trenutcima već nekoliko utakmica unazad Borac ima igrača koji preuzima odgovornost na pravi način i polako potvrdjuje svoju reputaciju jednog od bisera iz borčeve škole košarke. Pešaković za 3, Pešaković za 2 i prednost je opet na strani Borca. Superfund ima zadnji napad ali kao i mnogo puta ove sezone....bezuspešno, 85:86 za naš tim!

Pored Nikole Pešakovića koji je ubacio 26 poena i imao 10 skokova nemerljiv doprinos pobedi su dali i ostali igrači pre svih Tresač sa 15 poena i 5 asistencija, Pajević 10 poena, Zoćević, Dedijer, Vasojević po 9 poena i Todorović sa 8 poena.

Kod Superfunda dva najefikasnija igrača su Rondović 25 poena i Tapušković sa 17 poena.