Novi poraz "kod kuće"

četvrtak, 03 februar 2011 00:39

U 19. kolu Košarkaške lige Srbije ekipa Borca je poražena od ekipe novosadske Vojvodine, rezultatom 71:78 (21:22, 9:12, 19:22, 22:22). Usled vandredne situacije koja vlada u našem klubu, isključene struje u hali kraj Morave, ekipa je nastupala kao domaćin u hali "Breza" u Gornjem Milanovcu. Tako da je utakmica, praktično igrana na neutralnom terenu. Milanovčani su se potrudili da obezbede sve uslove za odigravanje prvoligaške utakmice, u hali koja svojom infrastrukturom i opremom zadovoljava visoke kriterijume. Nažalost, motivisana ekipa Vojvodina (u prošlom kolu nanela prvi poraz lideru FMP-u) nije došla u najboljem trenutku za naš tim, koji je prethodnih 10 dana imao po jedan trening dnevno (večernji trening nije bilo moguće odraditi zbog struje u hali). Najefikasniji igrač u našoj ekipi bio je kapiten Đorđe Tresač sa 19 postignutih poena, pratili su ga Nikola Vasojević sa 15 i Nikola Pešaković sa 13 postignutih poena. Kod Novosađana najefikasniji je bio bivši igrač Borca i FMP-a Marko Kesić sa 17 poena i još jedan bivši Borčev igrač Aleksandar Jevđić sa 13 poena.

U prvoj četvrtini postignuto je dosta poena na obe strane, gde su Novosađani bili bolji za jedan razlike. Obe ekipe su dobro otvorile utakmicu, kao što se i očekivalo kada igraju ove dve ekipe koje se odlično poznaju. Druga četvrtina je izazvala pad u igri naše ekipe i tu se mogao uočiti nedostatak kvalitetnog treninga i psihološki pritisak, pa su se stegle ruke i bilo je dosta promašenih šuteva, pogotovu van linije 6,75. Još jedna stvar koja je prouzrokovala loš šut su izuzetno tvrdi, novi obručevi u hali. Iskusnija ekipa Vojvodine je uspela da materijalizuje lošu igru Borca i na poluvreme ode sa prednošću od četiri poena. Početak treće četvrtine je obeležila nešto brža igra, ali idalje sa konstantnom minimalnom prednošću Vojvodine. Poslednja deonica je bila potpuno ujednačena, što i rezultat govori, mada su Novosađani uspešno i iskusno uspeli da sačuvaju prednost i zabeleže novu 8 pobedu u ovoj sezoni. Ujedno Borcu je ovo 11 poraz i trenutno deli poziciju od 7 do 12 mesta sa timovima koji su zabeležili 8 pobeda i 11 poraza.

Novosađani su uspeli da se revanširaju našem timu za poraz u prvom delu sezone u hali Spens u Novom Sadu.

Na rubu egzistencije i funkcionisanja, bez adekvatnih uslova za trening ekipa Borca u narednom kolu gostuje u Zrenjaninu ekipi Proletera, koja je u rezultatskoj krizi. U narednih sedam kola naš tim mora, uz pomoć navijača, da se izbori sa krizom i uspešno završi takmičenje, a dalja sudbina kluba je nažalost jako neizvesna.