U 13. kolu AdmiralBet ABA lige izabranici Dejana Mijatovića imali su priliku da ugoste kolege iz Podgorice, koje sa klupe predvodi Vladimir Jovanović. Bila je to prava košarkaška poslastica za čačansku publiku, kako je još pre početka susreta prognozirao šef struke domaćeg tima. Ipak, kako pobednik može biti samo jedan, ovog puta je kao bolji izašao gostujući sastav, koji je slavio rezultatom 79:108 (16:27; 21:28; 26:24; 16:29).

Vrlo energično i borbeno je domaćin ušeo u susret. Iz toga su došli i poeni Radonjića, tako da je Borac imao početak kakvom se samo mogao nadati. Budućnost je, s druge strane, svoju šansu tražila pod košem, preko korpulentnog Kabe. Mic po mic, gosti su zaustavili Čačane, pa su čak i poveli (9:16). Da stvar bude gora, posle početnog entuzijazma opao je nalet Borca, pa dugo nije mogao do koša. Zbog toga je trener Mijatović morao da zatraži tajm aut. Taj potez nije urodio plodom, jer je Budućnost ubrzo došla i do dvocifrene prednosti (9:23). Tek posle nekoliko minuta suše, domaćin je poentirao preko Lešića. Do kraja prve deonice situacija se nije znatnije promenila, pa je gostujući sastav imao finu zalihu poena.

Trojkom Radonjića krenula je druga četvrtina. To je bio dobar impuls za domaće, pa je njegov primer sledio Todorović, a potom i Lešić. Za manje od dva minuta, situacija se znatno promenila za Čačane, koji su prišli na minus tri (24:27). Na redu je bio trener Jovanović da pozove minut namenjen za savetovanje. Ali Borac nije nameravao da stane, već je nastavio da rešeta koš rivala sa distance. Polovinom deonice prišao je na samo minus jedan (30:31), pa se publika u dvorani znatno razgalila. Budućnost je uspela da pokaže reakciju, pa je vezala čak 12 poena i tako sprečila totalnu promenu na semaforu. Tek je Tomaševiću pošlo za rukom da stavi tačku na seriju protivnika. Ipak, gosti su do odlaska na veliki odmor čak povećali rastojanje, tako da je pred Borcem bilo naporno drugo poluvreme.

Borac je dosta borbeno ušao u treći kvartal. Doduše, drugog izbora nije ni imao, jer je zaostjao značajan broj poena. Ekipu je povukao Hejl, koji je vezao nekoliko dobrih napada. Sledio ga je Čarapić sa distance, tako da je domaćin imao čemu da se nada. Međutim, veliki problem bila je odbrana, gde je čačanski tim malo šta uspevao da uradi. Zbog toga je najveći domet Čačana bio zaostatak od 10 poena, koliko je bilo u nekoliko navrata. A za to vreme Budućnost je igrala onako kako se od nje očekuje, tako da je bila na korak od pobede.

Završni deo utakmice nije obilovao koševima. To je išlo na ruku gostima, koji su imali značajnu sumu poena na svom kontu. A Borac je na razne načine pokušavao da se pokrene sa mrtve tačke i meč učini kudikamo neizvesnijim. Ali kada je Budućnost trojkom Šehovića pobegla na +25 (68:93) svima u dvorani je postalo kristalno jasno ko će na kraju slaviti. Razume se, Borac se do kraja susreta svojski borio, ali je na kraju sve to ostalo jalovo. Budućnost je opravdala ulogu favorita pa je zasluženo došla do dva boda.

Borac Mozzart: Boldvin 2, Đ. V. Ćurčić 2, Glišić, Lešić 19, Đ. M. Ćurčić, Tomašević 10, Gagić 2, Radonjić 12, Todorović 3, Milovanović, Čarapić 9, Hejl 20.

Budućnost VOLI: Rejnolds 2, Bel-Hejns 24, Šehović 15, Atić, But 2, Kaba 15, Lazić 19, Ilić 5, Jagodić Kuridža, Drobnjak 8, Popović 16, Kamenjaš 2.

Tekst: Nikola Minović

Foto: Lejča photography