U polufinalu plej-ofa AdmiralBet Košarkaške lige Srbije, u meču broj dva, koplja su ukrstili Mladost iz Zemuna i čačanski Borac. Bio je to drugi duel pomenutih timova u svega 48 sati. Ali za razliku od prvog meča, ovog puta je Mladost ostvarila pobedu rezultatom 85:82 (23:18; 18:22; 21:27; 23:15). Zbog trijumfa Zemunaca biće potrebno da se odigra i treći duel, kako bi postalo jasno ko će se plasirati u sledeći rang takmičenja.

Kao što je negde i bilo očekivano, susret je krenuo u prilično ujednačenom ritmu. Uostalom, nešto slično je bilo viđeno i pre dva dana u dvorani kraj Morave. I ponovo je Mladost imala nešto veću inicijativu, što je umela i da iskoristi. Štaviše, polovinom deonice imao je domaćin maksimalnih plus devet (17:8). Tek je Pecarski nakon dužeg perioda uspeo da poentira, i to dva puta zaredom. Njega je sledio Marinković sa istim brojem koševa, pa je Borac bio u mnogo boljoj poziciji. Ipak, u samoj završnici prve deonice, domaćin je nekako uspeo da sačuva stečeni kapital.

Koševima Pecarskog i Marinkovića, dvojice najraspoloženijih igrača, Borac je prišao na svega pola koša deficita (23:22). Ali imali su Čačani dostojnog protivnika u Ligingstonu, koji je čuvao prednost svog tima. Ipak, ubrzo se saigračima poenterski priključio i Čarapić, pa je Borac ponovo ozbiljno ugrozio domaćina. I taman kada se učinilo da gosti mogu do preokreta, Mladost je brzo pobegla na plus devet (37:28). Na odgovor Čačana nije trebalo mnogo pričekati, pa su do odlaska na veliki odmor ponovo prišli na samo pola koša zaostatka (41:40).

Sjajnim zakucavanjem Marinkovića otvoreno je drugo poluvreme. Ujedno, tim košem Borac je došao do prednosti posle dugog perioda (41:42). Posle njega je poentirao Čarapić, i to prvi put van linije 6,75, pa je čačanski tim imao dobar početak trećeg dela igre. Ohrabren kvalitetnim početkom, Borac je postao tim koji vodi utakmicu. Istina, prednost nije bila znatna, ali je ipak godila. Možda bi situacija bila i pogodnija po Borac da nije bilo Livingstona i Bojića, koji su uspevali da drže priključak za rivalom. Takvo stanje je potrajalo do konca treće četvrtine, tako da je na pomolu bila neizvesna završnica utakmice.

Baš poput prethodne, i poslednju četvrtinu je Borac bio taj sa nešto boljim početkom. Ali nije prošlo dugo, a Mladost je odgovorila preko Bojića, pa je ponovo i povela (70:69). Od tog momenta na parketu se razvila još žešća borba. Ekipe su pogađale u naletima, ali niko nije uspevao da se ozbiljnije nametne, već je tri poena bio maksimalan suficit. A kako se meč bližio kraju, oba tima su se svojski trudila da ga okončaju u svoju korist. Međutim, niko nije odustajao, pa se u poslednji minut ušlo sa nerešenim rezultatom. Ipak, u odsudnim trenucima meča Mladost je bila pribranija, pa je uspela da odbrani domaći teren i seriju produži na još jedan, odlučujući duel.

Mladost MaxBet: Livingston 29, Jokić, Klavžar 7, Nešović 1, Milosavljević 5, Milenković, Kovačević 3, Bojić 31, Bjeličić, Živojinović 9.

Borac: I. Đoković, Đ. V. Ćurčić 2, R. Đoković 10, Lopez 8, Pecarski 30, Marinković 14, Novaković 7, Todorović 4, Andrić, Čarapić 7.

Tekst: Nikola Minović

Foto: Lejča photography