Susret broj jedan finala razigravanja AdmiralBet Super lige Srbije između Borca i FMP-a završen je u korist gostiju. Iako je pružio hvale vredan otpor, sa znatno podmlađenim sastavom, čačanski tim nije mogao do podviga. Na kraju, trijumf je završio u rukama Beograđana, koji su slavili skorom 87:90 (21:25; 16:26; 29:20; 21:19).

Dejan Mijatović, šef struke Čačana, uprkos porazu, smatra da su njegovi puleni odigrali hvale vredan susret.

,,FMP je zadržao ceo roster iz prethodnog dela sezone. Čak je doveo neke igrače kako bi ih probao za narednu takmičarsku godinu. S druge strane, mi smo bez čak šestorice prvotimaca. Amerikanci su se vratili kući, a povređeni su Tomašević, Rebrača, a od nedavno i Čarapić. Iako smo znatno oslabljeni, imali smo obavezu da odigramo najbolje što možemo. Drago mi je da smo pred svojim navijačima odigrali na pravi način. Pokazali smo da imamo poštovanje prema Super ligi“, rekao je Dejan Mijatović.

Danilo Tasić, daleko najzapaženiji pojedinac na susretu, ukratko je analizirao minuli meč.

„Nastupili smo u skraćenom rosteru, jer imamo dosta povređenih igrača. Iako smo imali puno problema, pružili smo svoj trenutni maksimum kao igrači. U završnici susreta smo pali sa snagom, što je bilo očekivano. Dopustili smo da nam se dese neke sitne greške, što je FMP iskoristio, pa je slavio. Vreme koje imamo na raspolaganju iskoristićemo da se spremimo za duel broj dva“, izjavio je Danilo Tasić.

Utakmica broj dva između navedenih timova zakazana je za sredu 8. maj, a početak je planiran za 18.00.

Tekst: Nikola Minović/Đurđe Mečanin

Foto: Lejča photography