Došao je trenutak da Borac Mozzart odigra svoj prvi meč u novoj sezoni u AdmiralBet ABA ligi, u kojoj će učestvovati po četvrti put u svojoj bogatoj istoriji.

Protivnik taboru Dejana Mijatovića biće Cibona (nedelja, 18:00, Dvorana kraj Morave), sastav koji je prošle takmičarske godine uspeo da slavi u dramatičnoj završnici u Čačku. Da podsetimo, reč je o susretu koji je Borac Mozzart odigrao sa svega sedmoricom igrača, od kojih su čak četvorica bili članovi mlađih kategorija.

Razume se, Čačani se još uvek dobro sećaju pomenutog meča, tako da su itekako spremni da se adekvatno revanširaju timu iz Zagreba za taj bolan poraz.

Dejan Mijatović, šef struke Borca Mozzart, ističe da je tabor spreman za start takmičenja.

„U odnosu na prošlu sezonu, u timu su ostala četvorica igrača, a tokom leta je završeno čak devet potpisa. Zbog toga smo rano krenuli sa pripremama, jer smo želeli da što bolje uigramo ekipu. Odigrali smo dosta jakih pripremnih utakmica, tako da smo spremni za početak sezone“, izjavio je popularni Džoli.

Zatim je malo prozborio o novom rosteru.

,,Cilj je bio da napravimo tim, a ne da imamo igrače koji iskaču iz kolektiva. Mislim da smo u tome uspeli, ali vreme će pokazati da li sam u pravu. Naravno, uvek neko mora da vuče ekipu, ali to je sve normalno. Todorović, Čarapić i Tomašević su već iskusni ABA igrači i drže nit sa prethodnim sezonama, a stranci su za ovo vreme pokazali da su željni rada i dokazivanja. Sve u svemu, za sada sve dobro ide“, rekao je Mijatović.

Što se tiče ciljeva u novoj sezoni…

,,Želimo da što pre uđemo u komfornu zonu, da ne budemo u problemu kao ranijih sezona, pa da se do kraja borimo za opstanak. To nam je primarni cilj. A što se tiče konačnog plasmana, rano je da o tome govorimo. Liga je izuzetno jaka, pojedini timovi imaju ogromne budžete, tako da nam posao neće biti lak“, dodao je trener Čačana.

Prvi rival biće Cibona, za koju se Borac Mozzart spremio na pravi način.

„Svesni smo važnosti prve utakmice. Igramo je u Čačku, pred svojim navijačima, koji su se sigurno uželeli dobre košarke. Iz tog razloga imamo nameru da odigramo jedan kvalitetan meč. Razume se, Cibona neće istaći belu zastavu, ali verujem da je sve u našim rukama. Ukoliko uspemo da ispoštujemo sve dogovore, ne treba dovoditi pobedu u pitanje“, završio je Dejan Mijatović.

Još jednom je zgodno pomenuti da je ulaz na navedenu utakmicu besplatan!

Tekst: Nikola Minović/Đurđe Mečanin

Foto: Lejča photography