Rundu broj četiri otvorili su timovi koji su 2020. godine zajedno ušli u AdmiralBet ABA ligu. Dakako, reč je o Borcu Mozzart i Splitu, ekipama koje su se u petak popodne sastale u Sportskoj dvorani ,,Gripe“. Nema sumnje, meč je imao veliku važnost za oba sastava. Međutim, lovorikama se mogao okititi samo jedan tabor, a to je ovog puta učinio domaći, koji je nakon poslednjeg zvuka sirene slavio skorom 75:61 (20:6; 16:29; 21:12; 18:14).

Dejan Mijatović, šef struke Borca Mozzart, posle duela je naveo glavne probleme sa kojima se susrela njegova ekipa.

„Imali smo ogromne probleme nakon utakmice sa Crvenom zvezdom. Zbog stomačnog virusa Segu nije mogao da doputuje u Split, a i Birts je bio upitan, jer je prvi trening odradio u četvrtak veče. Takođe je i Frenklin osećao teškoće, što se itekako odrazilo na našu igru. Samo jedan trening smo odradili pre puta u Split”, rekao je Mijatović.

Zatim se usredsredio na sam meč.

,,S druge strane parketa nalazio se Split, odlična ekipa koja je loše počela ligu, tako da je želela pobedu. Očajan skok u našim redovima stvarao nam je velike probleme. A brzali smo u nekim situacijama, tako da je poraz bio neminovan. Uskoković je vukao ekipu koliko je mogao. Moram da istaknem da smo samo na momente igrali onako kako treba. Nema nam druge, okrećemo se utakmici protiv Igokee“, dodao je Dejan Mijatović.

Borac Mozzart će imati dovoljno vremena da se oporavi i pripremi za naredni okršaj. Kolo broj pet igraće u Čačku, a u goste mu stiže Igokea m:tel. Taj susret je zakazan za nedelju 29. oktobar, a početak utakmice za 17:00.

Tekst: Nikola Minović/Đurđe Mečanin

Foto: Split/Ivica Cavka