U sastavu 5. kola AdmiralBet ABA lige biće odigrana utakmica između čačanskog Borca Mozzart i Igokee m:tel iz Aleksandrovca (nedelja, 17:00, Dvorana Borca kraj Morave).

Čačanski tim je odlično počeo sezonu, sa dve pobede u susretima sa Cibonom i Megom MIS. Zatim je doživeo dva poraza, od Crvene zvezde Meridianbet i Splita. Dakle, susret sa timom iz Republike Srpske biće lepa prilika da se tabor podno Ovčara i Kablara vrati na staze pobednika.

Dejan Mijatović, trener Borca Mozzart, u kratkim crtama se osvrnuo na dosadašnji deo takmičenja.

„Mislim da smo u ovom trenutku na očekivanom nivou što se tiče broja trijumfa. Sezonu smo otvorili pobedama protiv Cibone i Mege. Posebno bih istakao važnost trijumfa protiv Mege, jer je reč o moćnom timu. I protiv Crvene zvezde smo bili na visokom nivou, iako smo poraženi. Ali protiv Splita nismo bili na visini zadatka, jer su nas omele povrede i stomačni virus. Sve u svemu, mislim da smo na realnom skoru“, kazao je Mijatović.

Priliku da ponovo slavi Borac Mozzart će imati u nedelju protiv izvrsne ekipe iz Aleksandrovca.

,,Ako se uzmu u obzir procene ljudi iz sveta košarke, Igokea je četvrti tim po snazi u ligi, odmah iza Crvene zvezde, Partizana i Budućnosti. Tabor je pojačan odličnim igračima na svim pozicijama, koji u svojim rukama imaju brojne trofeje, pa zato ni rezultati nisu izostali. Od utakmice sa Igokeom kreće za nas ciklus teških mečeva”, zastao je Mijatović, a onda je nastavio svoje izlaganje.

,,Moramo da budemo na izuzetno visokom nivou protiv Igokee. Potrebno je da budemo agresivni u odbrani i da izdržimo kontakt igru. Fokus mora biti odličan tokom svih 40 minuta, posebno na defanzivnom skoku. Probaćemo da nametnemo stil igre koji nama više odgovara. Nema sumnje, pred nama je teška utakmica u svakom segmentu”, smatra popularni Džoli.

Čačani će od narednog kola biti jači za Danila Tasića, proverenog igrača koji pokriva poziciju četiri.

,,Danilo Tasić nam se nedavno priključio, ali je već počeo da trenira sa ekipom. Radi se o iskusnom igraču, koji je u prethodne dve sezone igrao za FMP i Studentski centar, ekipe iz top osam ABA lige. U našem taboru se nalazi dosta mladih igrača, koji nemaju mnogo iskustva, tako da je dolazak Danila Tasića od velikog značaja. Tek je stigao, treba mu dati vremena da se navikne na novu sredinu. Ali sam siguran da će biti važan deo tima, jer je pravo pojačanje i sa ljudskog i sa igračkog aspekta”, dodao je Dejan Mijatović.

Tekst: Nikola Minović/Đurđe Mečanin

Foto: Lejča photography