Prethodnih tri dana na terenu MZ ,,3. decembar”, a u skladu sa tradicijom, bio je po 17. put organizovan košarkaški turnir ,,Zicer“. Uprkos nepovoljnoj epidemiološkoj situaciji, košarkaški delatnici grada na Moravi uspeli su da sprovedu u delo svoju zamisao. Naravno, u skladu sa merama države, turnir je održan bez prisustva publike. Ipak, bez obzira na te nedaće, u petak u večernjim časovima ,,Zicer“ je završen u velikom stilu.

Osnivač turnira Srđan Radenović ne krije zadovoljstvo što je uprkos pandemiji covid-19 nastavljeno sa tradicijom ,,Zicera”.

,,Košarkaški turnir Zicer je održan po 17. put na terenu MZ ,,3. decembar”, a pod pokroviteljstvom Grada Čačka. Takođe, mnoge druge institucije su pomogle da se sprovede u delo ovaj turnir, naravno bez prisustva publike”, zastao je Radenović, a onda nastavio:

,,Cilj koji smo zacrtali je ispunjen, jer se prijavilo 16 ekipa u tri kategorije – pioniri, kadeti i juniori. Kao i svake godine, vladalo je veliko interesovanje za Zicer, jer je to vrlo specifičan turnir, možda i jedini ovog tipa u Srbiji”.

Radenović je uputio reči zahvalnosti svim ljudima dobre volje koji su pomogli da ,,Zicer” bude realizoavan.

,,Ne mogu a da ne pomenem sve firme koje su svesrdno pomogle da turnir bude održan. Tu je pre svega Quantox kao generalni sponzor, zatim Mozzart, AC Manik, Lake Auto, Dunav osiguranje, Lord, SMS sped, Unipromet, DTM Consult, Radovic d.o.o., Komunalac, Makrobela, KMN, Chipsy way, Foto kum, Bolero, Pons, Pandan, Zorpeks kargo, Mateo trans, Slovas, KK Čačak 94”, napomenuo je Radenović.

Završni dan turira posetili su košarkaši Borca i Čačka 94.

,,Veliko mi je zadovoljstvo što su turnir svojim prisustvom uveličali košarkaši KK Čačak 94 i KK Borac, koji su majice pripremljene od strana sponzora na poklon podelili učesnicima turnira, kao i svim osvajačima prva tri mesta”, dodao je Srđan Radenović.

Piše: Nikola Minović

Foto: Lejča photography