U 6. kolu Roda juniorske lige Srbije izabranici Miloša Pejanovića su u Nišu imali priliku da se sastanu sa domaćim Konstantinom. Iako su Nišlije pružale dobar otpor Čačanima kroz tri četvrtine, u poslednjoj su pali, pa je Borac Mozzart na kraju zabeležio novu, petu pobedu u takmičenju. Što se tiče rezultata, isti je glasio 90:102 (23:34; 26:16; 22:21; 19:31).

Prvih 10 minuta proteklo je u znaku crveno-belog tima. Činilo se da je Borac već u tom delu uspostavio kontrolu susreta i da će se lagano prošetati do pobede.

Ali onda su usledile dve dobre četvrtine za domaćina, u kojima je uspeo da uvede meč u totalni egal, tako da je na pomolu bila zanimljiva završnica.

Ipak, u poslednjem delu utakmice Borac je pokazao kakav kvalitet poseduje, pa je duel čak okončao sa dvocifrenom razlikom u svoju korist.

Najbolji pojedinac u redovima pobednika bio je Đ. M. Ćurčić, koji je ubacio sjajnih 36 poena. Sa dvocifrenim učinkom pratili su ga Bugarčić i Popović, koji su ubacili po 17, dok je Erić dodao 10 poena.

U narednom, 7. kolu, Borac Mozzart će na domaćem parketu ugostiti Žitko Basket. Taj meč je na programu sledećeg vikenda.

Konstantin: Savić 2, Stanojević, Tasković 11, Ćirić 7, Marković 9, Ševo, Petrović 17, Petrović 34, Kuzmanović, Pejović 10, Radonjić, Ašćetović.

Borac Mozzart: Bojović, Vasilijević, Vujičić, Erić 10, Veljović 8, Bugarčić 17, Ivković 8, Ćurčić 36, Munitlak 4, Popović 17, Stojić 2, Dragićević.

Tekst: Nikola Minović

Foto: Lejča photography