U okviru 12. kola Triglav kadetske lige Srbije u dvorani kraj Morave odigran je komšijski okršaj između domaćeg Borca iz Slobode iz Užica. Shodno očekivanjima, ubedljivu pobedu je zabeležio tim Vladimira Zlatanovića, a rezultat nakon 40 minuta igre je glasio 93:59 (29:12; 22:13; 27:11; 15:23).

Razume se, domaćin je bolje ušao u meč, pa je preko nekolicine igrača došao do finih 8:0. Bio je to početak kakav se i očekivao od ekipe renomea kakav poseduje Borac. Tek nakon četiri minuta igre i gosti su uspeli da spuste loptu u koš, pa su tako prekinuli sušu. Međutim, Čačani se nisu dali omesti, pa su koševima Nikolića i Miloševića došli do prve dvocifrene prednosti (14:2). Od tog momenta Borac je krenuo još više da rešeta koš rivala, pa je krajem deonice prednost porasla na maksimalnih +20 (29:9). Sloboda prosto nije imala rešenje za igru domaćina. Jedino što je mogla bilo je da malo smanji zaostatak.

Za razliku od prvog, Sloboda je nešto bolje od rivala ušla u drugi kvartal. Uspela je da veže sedam poena i tako smanji deficit (29:19). Tek nakon tri minuta igre Radović je uspeo da poentira i tako stavi tačku na seriju protivnika. Nakon njega uspešni su bili Milošević i Popović, pa je Borac stekao veliku prednost od 22 poena na svom kontu (43:21). Od tog naleta Čačani gosti iz Užica se nisu oporavili. Nastavili su da pružaju otpor, ali uzalud. Do odlaska na veliki odmor Borac je uspeo da još više poveća rastojanje u odnosu na goste do kote 26 (51:26).

Pošto su sudije dopustile da započne treći deo meča, Borac je nastavio da radi dobar posao započet u prvom poluvremenu. Ne samo da je držao rivala na ogromnom rastojanju, već je isto iz napada u napad dodatno povećavao. Kada je krajem deonice domaćin došao do +42 (78:36), postalo je kristalno jasno da Sloboda nema snagu da se meri sa Borcem. Barem ne na parketu dvorane kraj Morave. Polako, ali sigurnim koracima, čačanski tim je išao ka novoj, devetoj pobedi u ligi.

Poslednji deo igre bio je stvar puke formalnosti. Sigurnom i ubedljivom igrom Borac je u prvih pola sata rešio pitanje pobednika, a četvrta četvrtina donela je samo razrešenje konačnog rezultata. Razume se, zbog očite dominacije trener Zlatanović je ukazao priliku igračima sa manjom minutažom da na današnjem meču osete žar borbe.

U narednom, 13. kolu Borac ide put Novog Sada, gde će ga ugostiti domaći Star. Taj meč je na programu naredne subote.

Borac: Ćurčić 13, Bugarčić 9, Simović, Bojović 4, Vasilijević 5, Nikolić 9, Ivković 6, Milošević 9, Radović 7, Popović 22, Tatić 7, Stojić 2.

Sloboda: Spasojević 2, Đerić 5, Prodanović 6, Mitrović 13, Sekulić, Vučić 2, Babić 10, Luković, Nikolić, Vukajlović 21.

Tekst i foto: Nikola Minović