U odloženoj utakmici 6. kola Triglav kadetske lige Srbije košarkaši Borca su na parketu dvorane kraj Morave ugostili vršnjake iz Mege Mozzart. Nema mesta sumnji, bio je to derbi kadetske lige, jer su koplja ukrstile dve najbolje ekipe u takmičenju. Ipak, tim Vladimira Zlatanovića je opravdao renome nepobedive ekipe, pa je na svom terenu slavio rezultatom 70:56 (15:10; 17:18; 15:15; 23:13). Nakon ovog duela, Borac je ostao jedini tim bez poraza, tako da sa pravom gleda sa visine sve ostale ekipe u ligi.

Pomalo neočekivano, ali oba tima su meč započela prilično neefikasno. Naročito je iznenadio domaćin, koji više od tri minuta nije uspeo da postigne koš. Nije ni Mega briljirala, ali je ipak uspela da ubaci nekoliko poena. Tek je kapiten Ćurčić uspeo da prekine crni niz i spusti loptu na dno mrežice. Nedugo zatim Popović je postigao trojku, a Nikolić dvojku, pa se situacija nešto popravila. S druge strane, Mega je užasno šutirala, ali je zahvaljujući dobrom skoku u napadu dolazila do šanse da pokuša ponovo. Ipak, to nije bilo dovoljno, tako da je Borac uspeo da sačuva kakvu-takvu prednost do isteka prvog kvartala.

Baš kao prvi, i drugi deo nije krenuo povoljno po domaćina. Barem ne na ofanzivnom planu. Ali nakon kratke krize Ćurčić je poentirao sa linije slobodnih bacanja, pa je Borcu laknulo. Međutim, u nastavku su igrači oba tima loše šutirali, tako da nije viđen veliki broj poena. Tek kada je Vasilijević vezao pet poena, došlo je do malog poboljšanja. Ujedno, Borac je došao do najvećeg vođstva od sedam poena (23:16). Domaćin tu činjenicu nije znao da naplati. Čak je dopustio Megi da priđe na minus dva (26:24). Krajem prvog poluvremena Borac je ipak vezao nekoliko dobrih napada i odbrana, pa je na veliki odmor otišao u plusu (32:28).

Poput dobrog dela prvog poluvremena, i početak drugog je bio poprilično isti za obe ekipe. Borac je imao vođstvo, ali isto nije iznosilo puno poena, tako da je Mega sve vreme bila u igri. Polako, ali sigurno, vrebala je Mega svoju šansu, pa je posle trojke Aćimovića došla do prvog vođstva na utakmici (37:39). Na taj način je dodatno zakomplikovala prilično neizvesnu situaciju na parketu. Uz dosta truda, najviše zahvaljujući Miloševiću i Ćurčiću, Borac je uspeo da vrati prednost na svoju stranu semafora (47:43). Na pomolu je bila neizvesna i zanimljiva poslednja četvrtina.

Odsudni deo meča krenuo je bolje po goste. Ali domaćin je brzo uzvratio sa pet poena, pa je uspeo malo da se odlepi (54:48). Razume se, Mega nije nameravala da posustane, već je nastavila da ugrožava Borac. Pošto se probudila i prilično brojna publika, Čačani su dobili motiv više da se bore. Kada je Ćurčić pogodio za tri, a četvrtina bila na polovini, Borac je došao do plus šest (59:53), što je ulivalo samopouzdanje. Usledilo je sjajno zakucavanje Nikolića, pa je domaćin dodatno pobegao rivalu. Trener Mege pozvao je tajm aut, kako bi pokušao nešto da promeni. Do reakcije gostiju nije došlo. Štaviše, Borac je uspeo da dođe do prve dvocifrene prednosti (63:53), tako da je bio na dobrom putu da slavi. Uprkos nastojanju Mege da ponovo uhvati priključak, Borac je igrao sigurno do kraja susreta, pa je tako upisao novu, ukupno 21. pobedu u takmičenju.

Borac: Ćurčić 15, Bugarčić 5, Bojović, Erić, Vasilijević 11, Nikolić 12, Ivković 5, Milošević 12, Radović 3, Popović 5, Tatić, Stojić 2.

Mega Mozzart: Šipčić 4, Đulović, Mušicki 6, Babić 5, Avlijaš 4, Marković 19, Dozić 8, Nikolić, Aćimović 5, Vlajić 4, Milosavčević 1.

Tekst: Nikola Minović

Foto: Lejča photography