U 9. kolu Triglav kadetske lige Srbije sastav koji vodi Vladimir Zlatanović ugostio je ekipu Partizana. Bio je to duel dve neporažene ekipe, koji je mnogo značio po pitanju prestiža, ali i rasporeda u samom vrhu tabele. A pošto je domaći teren uvek velika prednost za čačanske timove, Borac je uspeo svoj da odbrani i tako zadrži oreol nepobedivosti. Što se tiče konačnog rezultat, isti je glasio 78:62 (22:13; 26:16; 22:19; 8:14).

Kao što se moglo i očekivati, utakmica je počela u ravnopravnom ritmu. Timovi su igrali koš za koš, a bilo je očigledno da košarkaši procenjuju jedni druge. Pošto niko nije bio u stanju da se nametne rivalu, takvo stanje je potrajalo gotovo čitavu prvu četvrtinu. Najviše što je jedan tim vodio bilo je plus sedam (16:9), a ta prednost je glasila na ime Borca polovinom deonice. Samo taj podatak jasno svedoči o ravnopravnoj igri obe ekipe. Ipak, u samoj završnici deonice domaćin je dodao gas, pa je došao do kote devet (22:13), što je bio poduhvat vredan hvale.

Početkom drugog dela igre Borac je došao do prve dvocifrene prednosti (25:13), što mu je dodatno ulilo potrebno samopouzdanje. Partizan je pokušao da uhvati priključak, ali jedino što je mogao bilo je da na momente smanji deficit na jednu cifru. I to je bilo sve. Borac je pametnom igrom kontrolisao susret, tako da nije dopuštao rivalu previše manevarskog prostora. Štaviše, u završnom delu četvrtine došao je do najvećih +25 (48:23). Do odlaska na veliki odmor Partizan je jedino mogao da malo smanji deficit. Dakle, dominacija Borca bila je apsolutna.

Tamo gde je stao u prvom, Borac je nastavio u drugom poluvremenu. Sve vreme su domači igrači kontrolisali susret, tako da nije bilo puno prostora za Partizan. Istina, Beograđani su na momente uspevali da učine nešto dobro u fazi napada, ali to nije bilo ni blizu dovoljno da se ugrozi supermacija Čačana. Najviše što su crno-beli prišli bilo je minus 17 (56:39), ali to je bilo sve. Do okončanja trećeg po redu kvartala Borac je uspeo da sačuva zavidan kapital na svom kontu, tako da je jedim krupnim korakom bio nadomak pobede.

Odsudni deo igre Partizan je zaigrao na sve ili ništa. Drugog izbora nije ni imao, jer je zaostajao veliki broj poena, a na raspolaganju je imao svega 10 minuta. Posle puno promašaja, prvi je gostujući sastav pocepao mrežicu. Ali pošto nije uspevao da veže nekoliko korisnih napada, Borac je bio sve bliži pobedi. A pošto nije želeo da prepusti stvari slučaju, domaćin je zategao svoje redove, pa je poslednje minute odigrao kako se od njega i očekuje. Sve u svemu, bilo je ovo još jedno odlično izdanje kadetskog tima Borca, koji je i posle ovog meča bez poraza.

Borac Mozzart je do pobede vodio Uroš Ivković sa 21 poenom. Sledili su ga Bugarčić sa 12, Dragićević je postigao 11, a Erić je dodao 10 poena. Kod Partizana su se istakli Goljović i Plisnić sa po 15 poena.

U narednom, 10. kolu, Borac Mozzart ide na megdan Megi MIS, još jednom neporaženom sastavu. Taj meč je planiran za sredu 11. januar 2023. godine.

Borac Mozzart: Lovrić, Bugarčić 12, Dragićević 11, Erić 10, Ivković 24, Radović 4, Bjelić 6, Aleksić, Medić, Petrović, Stojić 8, Đekić 6.

Partizan: Čavić, Goljović 15, Šekularac, Zdravković 5, Plisnić 15, Vuksanović 4, Radoš, Dimitrijević 6, Pejović, Miličević 8, Sijarić 4, Iles 5.

Tekst: Nikola Minović

Foto: Lejča photography