Nakon višečasovne video-konferencije klubova ABA lige doneta je odluka da sezona ne bude nastavljena. Baš kao što se naslućivalo, regionalno takmičenje sledilo je odluku Evrolige, tako da je, što se tiče ove sezone, sa košarkom gotovo.

Međutim, na sastanku su donete i neke odluke koje su od vitalnog značaja za Borac. Naime, odlučeno je da elitno takmičenje bude prošireno za još dva mesta, tako da će od naredne sezone učešće uzeti 14 ekipa. Kako nezvanično saznajemo, pozivnice za učešće u ABA 1 ligi dobiće Borac i Split, timovi koji su Drugu ABA ligu okončali na prvom, odnosno drugom mestu.

Potvrda da je Borac novi član Prve ABA lige stigla je od predsednika UO KK Borac Predraga Pantovića.

“Primio sam prve čestitke za plasman u elitu regionalne lige od članova ABA takmičenja. Igrama i rezultatima u ligaškom delu ABA 2 takmičenja zaslužili smo mesto u eliti. Teritorija koju pokriva ABA liga ima kvalitet za 14 timova. Mislim da je to prava mera. Split i Borac će doprineti kvalitetu lige, ali i poseti. Svi znaju šta su bili Jugoplastika i Borac u staroj Jugostaviji. Trudićemo se da budemo dobri domaćini, kao do sada, i još bolji. Skupština ABA lige je izglasala odluku punim srcem”, zastao je Pantović, a zatim posebno naglasio:

“Posle tri godine konačno smo dosanjali san. Plasirali smo se u ABA ligu. Čestitam igračima, trenerima, svima u klubu, navijačima…”, dodao je Pantović.

Predsednik Borca naglašava da će nakon ove odluke u klubu krenuti da razmišljaju o koracima bitnim za narednu sezonu.

,,Već razmišljamo o budućim koracima. Znamo da će biti teže, naročito nakon epidemije virusa korona. Međutim, svima će biti teže, ne samo nama. Možda će ovo motivisati nove sponzore, možda se vrate neki stari. Vreme je za malo slavlje”, završio je Predrag Pantović.

Piše: Nikola Minović

Foto: Duško Radišić-Lejča