Kao što je svima dobro poznato, još prošle nedelje, a pre odluke države da uvede vanredno stanje, donete su mere u cilju sprečavanja širenja virusa Covid-19. Naime, KK Borac je poslednja dva meča ligaškog dela ABA 2 i KLS takmičenja protiv Novog Pazara i Vojvodine odigrao bez pristustva publike, dok je duele mlađih kategorija odložio do daljnjeg.

Direktor kluba Marko Ivanović podseća na ogovorne postupke kluba koji vodi.

,,U skladu sa novonastalom situacijom, KK Borac je još prošle nedelje odlučio da postupi odgovorno. Naime, na svoju inicijativu, a u saradnji sa Zavodom za javno zdravlje grada Čačka, doneta je odluka da meč ABA 2 lige između našeg kluba i Novog Pazara bude odigran bez pristustva publike. U međuvremenu, stigla je odluka Košarkaškog saveza Srbije da utakmice poslednjeg kola takođe budu odigrane pred praznim tribina, što smo mi sproveli u delo“, rekao je Ivanović, još dodavši:

,,Pored svega, odlučili smo u klubu da utakmice mlađih kategorija, koje su bile zakazane za nedelju, odložimo do daljnjeg. Da podsetim, u tom trenutku nije bila doneta odluka o uvođenju vanrednog stanja, pa se taj potez pokazao i više nego dobar“, reči su direktora Borca.

On se zahvalio svima koji su u dosadašnjem delu sezone nesebično podržavali klub.

,,Ne mogu a da se ne zahvalim gradu Čačku, mnogobrojnim sponzorima, kao i svim ljibiteljima košarke na ogromnoj podršci koju su nam pružili, kako bismo ostvarili sve zacrtane ciljeve“, zastao je Ivanović, a zatim posebno naglasio:

,,Ostaje velika žal što nismo mogli svi zajedno, u dvorani kraj Morave, da proslavimo velike uspehe koje je tim do sada ostvario. Da podsetim, mi smo regularni deo ABA 2 i KLS lige okončali na prvom mestu. Na tim rezultatima moram da čestitam stručnom štabu na čelu sa Markom Marinovićem, kao i svim igračima. Nadam se da će ova situacija brzo proći, pa da proslavimo to kako dolikuje“, završio je Marko Ivanović.

Tekst i foto: Nikola Minović