U okviru 21. kola ABA lige u Novom Mestu će se sastati domaća Krka i čačanski Borac (ponedeljak, 18 časova).

Biće to drugi okršaj navedenih timova u regionalnom takmičenju. Naime, u prvom delu sezone Borac i Krka su ukrstili koplja u dvorani kraj Morave. Tada je, na iznenađenje mnogih, slavio tim iz Novog Mesta (86:90).

Ovog puta, ulozi će biti još veći, što naročito važi za Čačane. Razlog ovoj tvrdnji jeste činjenica da Krka u ovom momentu ima dve pobede više u odnosu na tim iz grada na Moravi. Preciznije, Slovenci se nalaze u društvu četiri tima koji trenutno imaju šest pobede, naspram četri koliko ima tim Marka Marinovića. Upravo zbog toga će meč u Sportskoj dvorani ,,Leon Štukelj“ u Novom Mestu biti od izuzetnog značaja za sudbinu Borca u jadranskoj eliti.

Sa izrečenim je saglasan i kormilar Borca Marko Marinović.

,,Ostalo je oko mesec dana do kraja ligaškog dela ABA takmičenja. U tom periodu mi ćemo odigrati sedam utakmica. Nema sumnje, odličujući period je pred nama. Mene raduje što ćemo napokon igrati utakmice u nekom normalnom ritmu. Odnosno, nadam se da će biti tako. Dobro smo trenirali u prethodnom periodu, ali nam fali više mečeva. Igrači i ja jedva čekamo naredne izazove“, rekao je Marinović.

On je podsetio na uspeh Krke u Čačku, kada je slavila u tesnoj završnici.

,,Imali smo priliku ove godine da igramo protiv Krke. Tada je uspela da nas pobedi u Čačku. Imali smo dovoljno vremena da pripremimo narednu utakmicu na pravi način. Nadam se da ćemo u Novom Mestu odigrati jedan dobar meč“, kazao je Marinović.

Trener prvog tima ističe da Krka ima kvalitet da se nosi sa svakim protivnikom.

,,Krka je jedna dobra ekipa koja nikad ne odustaje. To je njen najveći kvalitet. Tim je spoj mladosti i iskustva. Mnogo je opasan protivnik, što je pokazala ove sezone. Kada je u dobrom ritmu, može da pobedi svakoga“, dodao je strateg Čačana.

Bez obzira na sve, Marinović poručuje.

,,Nama je svaka utakmica mnogo važna, kao da je finale. Nema izgovora, idemo korak po korak do konačnog cilja, a to je opstanak u ABA ligi“, završio je Marko Marinović.

Piše: Nikola Minović

Foto: Lejča photography