U 6. kolu AdmiralBet ABA lige tabor iz grada na Moravi će ugostiti stare znance, igrače crno-belog sastava iz Beograda (nedelja, 17:00, dvorana kraj Morave).

Marko Marinović, šef struke Čačana, prozborio je nekoliko rečenica o prethodnim mečevima svog tima.

„Nikako ne mogu da budem zadovoljan, jer imamo pet poraza. A to niko od nas nije očekivao. Ali kao što sam već jednom rekao, pobede i porazi su sastavni deo sporta. Trenutno smo u krizi rezultata, ali se nećemo predati, već ćemo se potruditi da iz nje što pre izađemo. A jedini način je da nastavimo da vredno radimo. Potrebna nam je hitno pobeda da bi dobili elan da nastavimo da se borimo“, kazao je trener Borca Mozzart.

Što se tiče sledećeg protivnika, trener Marinović ima samo reči hvale.

,,U nedelju će biti praznik košarke u Čačku, u to sam ubeđen. Sam pomen Partizana nam daje silan motiv da odigramo najbolje što u ovom momentu možemo. Naravno, bilo bi glupo da pretimo Partizanu, jer je to evroligaška ekipa. Crno-beli sastav je pun odličnih košarkaša, koji godinama igraju na najvišem nivou. Dovoljno je da čovek pogleda roster, pa da mu bude jasno kakav je to tim“, izjavio je strateg Čačana.

Naravno, domaćin nema nameru da se preda i istakne belu zastavu.

„Nikad se nismo predali, što smo pokazali u tri utakmice koje smo tesno izgubili. Poraženi smo u poslednjim sekundama, što pokazuje da smo se borili do samog kraja. Nismo briljirali, ali nismo ni podigli belu zastavu. Tako i ovog puta moramo izađi na teren i odigrati što je moguće bolje“, dodao je Marinović.

Utakmica u dvorani kraj Morave biće prava poslastica za Čačane, u to ne treba sumnjati.

,,Nadam se da će dvorana biti ispunjena do poslednjeg mesta, jer će publika imati šta da vidi. Smatram da nema potrebe za nekom specijalnom pozivnicom, jer u Čačak dolazi ekipa koja igra Evroligu, a koju predvodi Željko Obradović, najtrofejniji trener“, zaključio je Marko Marinović.

Tekst: Nikola Minović

Foto: Lejča photography