Košarkaši Borca završili su ovogodišnje takmičenje u AdmiralBet Košarkaškoj ligi Srbije. U utakmici odigranoj na parketu dvorane kraj Morave bolji od izabranika Marka Marinovića bili su igrači Vladimira Jovanovića, a rezultat je glasio 75:82 (22:27; 15:17; 18:20; 20:18).

Marko Marinović, šef struke Borca, ističe koliko je bila zahtevna sezona koja je u utorak okončana za čačanski tim.

,,Završena je naporna sezona. Svi dobro znamo koliko je bilo teško ove takmičarske godine. Ali smo uspeli da ostvarimo ono što smo svi priželjkivali, a to je opstanak u ABA ligi. Nadam se da ćemo sledeće godine biti još bolji. Očigledno je da svake sezone idemo korak po korak. Koliko god da je on mali, u ovom trenutku deluje značajan”, rekao je Marinović.

Što se tiče utakmice.

,,Momci su probali sve što su mogli, ali nije išlo. Mega je imala više vremena za pripremu domaćeg takmičenja od nas, jer smo mi bili opterećeni igranjem baraža ABA lige. Tako da smo dva puta morali da potvrđujemo opstanak u regionalnom takmičenju”, dodao je trener Borca.

Kormilar Čačana je uputio i čestitke na nekoliko adresa.

,,Moram da čestitam Megi na zasluženom prolasku u polufinale. Ali moram da čestitam i svojim igračima i da im se zahvalim za sve što su uradili ove sezone. Ne mogu a da se ne zahvalim i našoj fenomenalnoj publici. Iako je svima poznato da domaće takmičenje nema neki značaj, Čačani su ipak došli u lepom broju da nas podrže protiv Mege”, kazao je Marko Marinović.

Aleksa Novaković smatra da je iza kluba dobra sezona.

,,Pre svega, želim da čestitam saigračima i stručnom štabu na odličnoj borbi. Takođe, moram da čestitam i igračima Mege na fer i korektnoj borbi i želim im puno sreće u polufinalu. Iza nas je teška sezona, zbog mnogo nedaća koje su nas zadesile. Ali kada podvučemo crtu, bila je ovo dobra sezona za klub. A nadam se da će Borac sledeće godine igrati još bolje i kvalitetnije”, završio je Aleksa Novaković.

Tekst: Nikola Minović

Foto: Lejča photography